Tajemství domu Winchesterů: Panství plné anomálií mělo sloužit duším lidí zabitých slavnou winchestrovkou

Tajemství domu Winchesterů: Panství plné anomálií mělo sloužit duším lidí zabitých slavnou winchestrovkou
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain
Práce na tajemném domě začaly v roce 1884 a skončily se smrtí Sarah Winchesterové v roce 1920. Věřila, že musí postavit domov pro všechny oběti opakovací pušky, takzvané winchestrovky, kterou vyráběla firma jejího muže Williama Winchestera.Panství je plné nesmyslných anomálií, třeba tato okna uvnitř domu. Proč je tam nechala Sarah Winchesterová umístit? Mělo to něco společného s duchy?Nechala zřídit i hudební salónky a taneční sály. Přesto se v nich nikdy nic nekonalo.Panství je plné krbů, našli byste jich zde přesně 45.+ 7 fotek+ 8 fotek

Sídlo Winchesterů je plné bludišť a podivných tvarů, které dokáží zmást nejednoho návštěvníka. Nikdo vlastně nechápe, proč vzniklo tak komplikované panství. Traduje se však, že má za úkol zadržet duše všech lidí, kteří byli zastřeleni puškou firmy Winchester.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 05. 2021 16:30

Sarah, vdova po Williamu Winchesterovi, byla oddanou vyznavačkou spiritismu. Pevně věřila tomu, co jí řeklo jedno médium v Bostonu. „Budete pronásledována dušemi všech, kteří byli zabiti winchesterovkou." Proč? Byla to totiž takzvaná opakovačka, dokázala na jedno nabití usmrtit mnohem více lidí, než jak tomu bylo do té doby u ostatních pušek.

Vdova Winchesterová postavila dům pro sebe a duchy

Médium vdově Winchesterové také poradilo, že by pro sebe a ztrápené duše měla postavit dům. Protože disponovala dostatkem financí, nelenila a v roce 1884 se přestěhovala z Nové Anglie do zemědělské oblasti v kalifornské Santa Claře. Usadila se na malém statku a začala ve velkém utrácet své dědictví.

Vše investovala do renovace a přestavby domu. Celý projekt se záhy nafoukl do obřích rozměrů. V současnosti má mít sídlo okolo 150 pokojů (nikdo nezná přesný počet), 2 taneční sály, ve kterých se však nikdy netančilo, 40 ložnic a více než 45 krbů. A současní majitelé tvrdí, že dům ukrývá mnohá tajemství.

Jedna anomálie za druhou

Sarah Winchesterová si nechala v domě postavit mnoho zvláštností. Třeba schodiště, která nikam nevedou. Anebo plně vybavené místnosti, jež nechala zazdít. Někteří lidé tvrdili, že neobvyklá přání ohledně vzhledu panství pocházela od duchů, se kterými žena hovořila během seancí. Pro tyto účely měla dokonce speciální místnost.

Vzešla z rozhovorů s duchy i její posedlost číslovkou 13? Sídlo má 13 koupelen, okna se 13 skleněnými tabulemi, schodiště s 13 schody, a dokonce na míru vyrobené odtoky v dřezech s, jak jinak, 13 otvory. Dům měl původně sedm pater, po zemětřesení v roce 1906 zbyly pouze čtyři. Sarah ponechala zničenou část domu svému osudu a začala s výstavbou nových částí. Prý opět na příkaz duchů.

Ve Winchesteru straší dodnes

Po smrti Sarah Winchesterové ustaly v roce 1922 veškeré stavební práce. Dům připadl její neteři, která sídlo vydražila a díky tomu je dnes veřejně přístupné. Zaměstnanci turistické atrakce tvrdí, že je rozlehlá rezidence plná přízraků. Třeba se mají samy od sebe zapínat a vypínat světla. V klidu nejsou ani lustry, které se pohupují sem a tam. Není tak divu, že je zde nejvíce návštěvníku v období Halloweenu...

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Winchester Mystery House: A Bizarre History

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články