Záhadný případ rodiny Perronových: Jejich dům plný zlověstných duchů se stal předlohou slavného hororu V zajetí démonů

Záhadný případ rodiny Perronových: Jejich dům plný zlověstných duchů se stal předlohou slavného hororu V zajetí démonů
Zdroj: Warner Bros
Film vychází ze skutečného případu, který řešili manželé Warrenovi, slavní záhadologové.
Horor V zajetí démonů je tak děsivý zřejmě proto, že jej režisér James Wan natočil ve stylu duchařských filmu sedmdesátých a osmdesátých let. Tehdy uměli tvůrci ještě vyděsit.Paranormální vyšetřovatelku Lorraine Warren si zahrála Vera Farmiga. Lili Taylor, která si zahrála Carolyn Perron, jež se s mužem a pěti dcerami nastěhuje do prokletého domu, se na svou roli připravovala svědomitě. Četla spoustu knih o exorcismu.+ 3 fotky+ 4 fotky

Taky jste se báli u prvního dílu hororové série V zajetí démonů? A co představa, že doopravdy bydlíte v domě, který je plný zlověstných duchů? S takovou nezáviděníhodnou životní situací se musela vypořádat rodina Perronových na farmě v Harrisville na Rhode Islandu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 01. 2021 17:00

Vše začíná v roce 1971, kdy se Roger a Carolyn Perronovi spolu se svými pěti dcerami nastěhují na vytouženou farmu. Záhy se však začnou v domě dít velmi podivné věci a na manželský pár čeká velmi hořká realita. Stavení z roku 1736 totiž obývá ještě někdo jiný. A rozhodně nejde o přátelského ducha jako je Casper.

Podivný sklep

Když občas nemůžete najít koště, neděláte z toho velkou vědu. S největší pravděpodobností jej někam uklidil jiný člen domácnosti. Když se z prázdné kuchyně začnou ozývat divné zvuky, zpozorníte, ale zatím to neřešíte, protože může jít o nějaký spotřebič. Tato ignorace ale nezvaného návštěvníka vašeho domu pořádně naštve, a rozhodne se proto přepnout na vyšší level.

Další na ráně je sklep. Starý dům a strašidelné podzemí? Jasná volba. Že tam nechce nikdo chodit? V tom případě přicházejí na řadu výkyvy teplot a hnilobný zápach. Roger Perron v tom okamžiku asi lituje, že je hlavou rodiny. Nezbývá mu totiž nic jiného, než se jít podívat na kotel, zda správně funguje. Vrací se však doslova za pár vteřin. Cítí, že jej něco pozoruje, a určitě nehodlá čekat na formální seznámení.

Čarodějnice Bathsheba

Paranormální aktivita v domě Perronových každým dnem sílila a v nebezpečí se ocitly také jejich děti. Temné síly na ně útočily, tahaly je za vlasy, a dokonce se měly pokoušet o sexuální styk, což se z pochopitelných důvodů do filmu V zajetí démonů z roku 2013 nedostalo. Nejhorší ze všech však měl být duch údajné místní čarodějnice a zapálené satanistky Bathsheby Sherman, která farmu obývala v devatenáctém století.

Pro potřeby rituálů černé magie měla Bathsheba unášet malé děti, které pak napichovala na kůl coby oběť Satanovi. Svůj život ukončila sebevraždou – oběsila se na stromě. Lékař, který ohledával její tělo, uvedl do zápisu, že měla nepřirozeně ztuhlé svaly, tvrdé jako kámen. Existuje ještě verze, která praví, že všechna obvinění byla falešná a Bathsheba si vzala život ze zoufalství. A aby toho nebylo málo, do třetice se traduje, že šlo o infarkt v pokročilém věku.

Noví majitelé hrůzy

Ať už to bylo s Bathshebou jakkoli, jejímu řádění nedokázali učinit přítrž ani slavní démonologové Warrenovi. Ve skutečnosti ji tak rozzuřili, že je Perronovi požádali, aby jejich dům raději ihned opustili. Sami se pak o něco později raději vystěhovali.

Farma od té doby vystřídala mnoho majitelů, až ji v roce 2019 koupili manželé Heinzenovi. Oba dva jsou lovci duchů, takže jsou na neobvyklé jevy zvyklí. Prý se do domu okamžitě zamilovali, a to i přes jeho temnou minulost, okolí je krásné, a hlavně klidné. Přesto se v něm moc nezdržují. V plánu je jen rekonstrukce nemovitosti a otevření muzea pro fanoušky, aby viděli, co inspirovalo jejich oblíbený film.

Zdroje informací:

Screenrant.com: Conjuring

Prima Living: V zajetí démonů

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články