Jak často stříhat vlasy a proč? Ideálně jednou za čtyři měsíce, míní kadeřník Honza Kořínek

Kadeřník Honza Kořínek: Vlasy by se měly stříhat nejméně jednou za čtyři měsíce
Zdroj: Freepik
Přední český kadeřník Honza Kořínek radí ženám nastavit si ideální interval mezi návštěvami u kadeřníka na čtyři měsíce. Jedině tak si vlasy udržovacím sestřihem zachovají kvalitní a zdravý vzhled. Střih je navíc podpoří v přirozeném růstu.Dokonalý vzhled pravidelně zastřihávaných vlasů podpořte používáním vlasových olejů a produktů na ochranu jejich konečků.Ani péče o kudrnaté vlasy není snadná. Pravidelná návštěva kadeřníka a jejich drobné, ale účinné zkrácení jsou pro tento typ vlasů také velmi důležité. Na první pohled takový zásah u tohoto typu vlasů nikdo ani nepostřehne.Konečky vlasů, které mají tendenci se lámat, můžete v mezičase mezi návštěvami kadeřnického salonu podpořit speciálními pečujícími přípravky. (Vyživující krém na roztřepené konečky, Fanola, 279 Kč)+ 6 fotek+ 7 fotek

Univerzální rada, jak často vlasům dopřát ozdravný zásah nůžkami, neexistuje. Jedno je ale jisté. Pravidelný udržovací sestřih rozhodně nikdy neodkládejte déle, než čtyři měsíce.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 11. 04. 2024 18:00

Neexistuje univerzální rada, jak často vlasům dopřát pravidelný zásah nůžkami. Názory odborníků se sice různí, jedno je ale jisté. Návštěvu kadeřníka rozhodně neodkládejte nikdy déle, než čtyři měsíce.

Vše je relativní, míní odbornice

I když máte vlasy zdravé, lesklé a krásné, dopřát jim pravidelnou péči odborníků, která se týká i úpravy délky, je pro dokonalý vzhled ozdoby každé ženy podmínkou. Jednoznačná odpověď na délku intervalu mezi návštěvami kadeřníka ale neexistuje. Záleží totiž na na mnoha faktorech, především tedy na kvalitě a typu vlasů a jejich specifických potřebách. "Vše je relativní," říká k tématu Irinel de León, kadeřnice celebrit a globální ambasadorka značky Dyson. "Vše závisí na struktuře vašich vlasů, jejich celistvosti a také na tom, jak často si vlasy barvíte.”

Krátkovlásky přirozeně navštěvují kadeřníka častěji

Pravidelný sestřih vlasům přináší mnoho výhod. Podpoří jejich růst, zlepší strukturu a sílu konečků a tím brání nadměrnému vysušování a lámání poškozených partií. Nezaměňujte ale tento udržovací sestřih se stylingovým střihem. Pravidelně zkracování pro udržování kvality vlasů se týká maximálně jednoho či dvou centimetrů v délce vlasů a závistí také na typu vašeho obvyklého střihu. Krátkovlasé dámy tak pod nůžkami kadeřníka jistě končí mnohem častěji, než ty s dlouhými vlasy.

Vlasový odborník o intervalu sestřihu

Kadeřník Honza Kořínek se k intervalu zastřihávání staví racionálně: “Přesný interval stříhání neexistuje. Je to dost individuální. Například klientky s krátkým střihem ke mě dochází pravidelně co 4 až 5 týdnů,” říká Kořínek. “Samozřejmě jsou ženy, které mají vlasy krásné, husté, lesklé a jejich vlasy tak nepotřebuji takovou péči. Ty si možná opravdu vystačí s návštěvou jednou za půl rok nebo více,” dodává zkušený vlasový odborník o intervalu sestřihu zdravých dlouhých vlasů.

Péče zahrnující pravidelný střih tak má svá ryze individuální pravidla. Rozhodně ale patří k nejjednodušším způsobům, jak své vlasy udržet stále krásné a zdravé na první pohled. A také jednoznačně podpoří růst zdravých vlasů. “Pravidelné zastřihnutí konečků je dobré v tom, že vlasy působí zdravější. Konečky nejsou tak roztřepené. Rozhodně neplatí, že když vlasy nestříháte, že jsou delší. Naopak konce vlasů často bývají slabé, prořídlé a to rozhodně nevypadá hezky,” dodává k tématu kadeřník Honza Kořínek.

U kadeřníka minimálně jednou za čtyři měsíce

Přestože další péči, jako je stylový sestřih, barvení či další zásahy vyžadující ruce zkušeného odborníka, vaše vlasy nepotřebují, plánujte si návštěvy kadeřníka pro pravidelnou úpravu délky v intervalech čítajících jen několik měsíců. “To, že si ženy myslí, že když nebudou stříhat vlasy, tak je budou mít delší a rychleji porostou, neplatí. Chodit ke kadeřníkovi jednou za rok nebo dokonce jednou za dva roky není dobré. Vlasy potřebují péči častěji. Osobně si myslím, že nejzazší by měl být termín tak maximálně jednou za 4 měsíce,” upřesňuje pro Lifee kadeřník Honza Kořínek.

V galerii si prohlédněte výběr přípravků, které vám v mezidobí mezi potřebnými sestřihy mohou pomoci udržet vzhled vlasových konečků v té nejlepší kondici.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články