Jak proniknout do slangu puberťáků? Etický hacker vysvětluje, co znamená chestka, mob nebo hustlit

Tyto výrazy slýcháme dnes a denně od našich dětí a puberťáků, aniž bychom tušili, co ve skutečnosti znamenají. Pokud chcete znát jejich výklad, etický hacker Pavel Matějíček je tu s pokračováním slovníčku kybermládeže. Tentokrát vám názorně vysvětlí výrazy mob, chestka, hustlit, scammer a chábr.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 09. 04. 2024 12:30

Zatímco s úvodními dvěma výrazy se setkáte převážně v populární hře Minecraft, v posledních dvou případech - scammer a chábr - jde o osoby. A co se týče slovesa hustlit, hustlí samozřejmě hustler, jehož služeb by čas od času rád využil každý z nás. Nyní se na uvedená slovíčka podíváme detailněji.

Kde se můžete setkat s moby?

Tohle slovíčko se používá pro nepřítele ve hře Minecraft. Dřív pro moby sloužil výraz drobní minioni (něco jako slabí nepřátelé - pozn. red.).

Co je to chestka?

Oblíbený výraz nejenom z Minecraftu. Chestka znamená v překladu truhla. A do téhle truhly si můžete schovat různé věci. Třeba loot (věci z truhly nebo boxu získané při výpravě za kořistí - pozn. red.) anebo jiné vybavení či poklady.

Co dělá člověk, který hustlí?

Hustlit se často používá v přeneseném významu pro shánění drogy. Nicméně nemusí se jednat jenom o drogy. Hustler je prostě člověk, který dokáže sehnat to, co lidi chtějí.

Kdo je scammer?

Scammer je výraz pro někoho, kdo se vás snaží obelhat a okrást. Scammer vás typicky touží připravit o herní měnu nebo rovnou celý herní účet. Vyžádá si od vás nějakou transakci, vy mu převedete nějaké prostředky či herní měnu, ale ničeho se na oplátku nedočkáte.

Proč je dobré míti chábra?

Jde o výraz pro parťáka, který vám kryje záda a dal by za vás ruku do ohně. Tohle slovíčko zpopularizovala hra Cyberpunk 2077.

Související články

Další články