Jak správně obléknout prvňáčka na první školní den: Vyhněte se legínám a pohádkovým potiskům

Jak správně obléknout prvňáčka na první školní den: Vyhněte se legínám a pohádkovým potiskům
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Šaty s aplikací, Zara Kids, 799 Kč.Šaty s nakládanými kapsami, Mango Kids, 599 Kč.Halenku s mašličkou můžete zkombinovat se sukní nebo s jednoduchými áčkovými šaty. (Lindex, 799 Kč)Plisované šaty s vázačkou, C&A, 550 Kč.+ 23 fotek+ 24 fotek

První školní den, to je – především pro malého prvňáčka a jeho rodiče – velká událost. A zaslouží si patřičně si jej užít. Patří k tomu i slavnostní oblečení, které umocní pro mnohé malé i velké už tak speciální atmosféru letošního 4. září. 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 28. 08. 2023 09:00

Už máte připravenu aktovku, v některých částech naší země také kornout se sladkostmi pro malého školáčka i jeho nové spolužáky a teď je na řadě důmyslně doladit jeho slavnostní oblečení. Jak obléci prvňáčky, aby si svůj velký den užili a přesto se necítili nepatřičně “přezdobeni”?

Oblíbené hrdiny protentokrát vynechte

Ať už jsou na straně temné síly, fandí Spidermanovi nebo se zhlédly v Barbie či Wednesday, první školní den by měly zůstat idoly vašich malých ratolestí doma. Slavnostní atmosféru by neměly narušovat výrazné potisky a comiksové výkřiky, mnohem lépe se hodí jednoduchá elegantní klasika, která bude dětem mimo to také dostatečně pohodlná.

Správná volba kalhot je základ

Chlapce můžete vybavit sáčkem či vestičkou, chino plátěnými kalhotami a basic tričkem či košilí v základních barvách. I džíny by měly při této příležitosti nošeny spíše výjimečně. A co se vůbec nehodí, to jsou kalhoty ležérního střihu s gumou či stahovací šňůrkou v pase. Naopak, můžete se zaměřit na “dospělácké” doplňky, vhodný pásek, nebo třeba šle.

Jen ne legíny a ponožky

Holčičky jistě rády vyrazí do školy v krásných šatech. Nepřežeňte to ale se zdobností, hodí se spíše umírněnější modely v jemných či základních barvách, šaty s přiznanými límečky v černobílé optice nebo sukýnky zkombinované s jednoduchými topy. Počasí si, jak se zdá dle předpovědí, do prvního školního dne také ještě ponechá poměrně letní charakter, nemusíte tak příliš přemýšlet nad výběrem punčocháčů. Rozhodně by ale měly ve slavnostním školním outfitu chybět legíny a kecky s ponožkami. Když už dojde na punčošky, barvu slaďte s ostatními díly outfitu a nezapomeňte na jednoduché střevíčky typu Mary Jane s páskem přes nárt nebo pohodlné baleríny.

Pak už stačí jen vykročit pravou a vstoupit do nové etapy života rodiny jako malé dámy a gentlemani. Inspiraci na outfity, které můžou vaše ratolesti obléci na první školní den, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články