Boj proti plýtvání potravinami: Vydala se do něj i Mendelova univerzita v Brně

Vzdělávací instituce se proto rozhodla edukovat i na poli šetření planety a omezit tak plýtvání. K tomuto účelu využívá sociálních sítí i letáků. Tento počin by se pak neměl omezovat jen na samotnou univerzitu nebo její bezprostřední okolí, ale iniciátoři by rádi rozšířili kampaň po celé České republice.

Prvotním apelem na samotné studenty bylo, aby si sami od sebe řekli o menší porci, pokud se necítí být vyloženě hladoví. To mělo ale jen nevýrazný efekt, množství vyhozeného jídla za den se snížilo pouze o jeden kilogram.




Kampaň shledává mezi studenty úspěch i kritiku. Jsou tací, kteří se chodí dále informovat na přednášky, které se právě tohoto tématu týkají. Jsou ale i druzí, kteří na sociálních sítích publikují fotografie svých obědů a komentují je slovy, že pokrm, který se nachází na jejich talíři, opravdu lákavě nevypadá, ba spíše naopak. A teď co s tím, aby se to nemuselo vyhazovat.


Skrze dotazníky, které jsou mezi studenty distribuovány, se univerzita snaží dosáhnout efektivních účinků. Na zlepšení pracuje i studentský senát.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články