Chutná vám pivo a nechcete se ho vzdát? 5 důvodů, proč ho pít každý den

Pivo má blahodárný vliv na vaše zdraví a je dokonce i zdravější než víno.
Zdroj: profimedia.cz
Vychutnáváte si tento zlatavý mok každý víkend s přáteli?Když si místo vína zvolíte raději pivo, zvýšíte tak hladinu dobrého cholesterolu a snížíte hladinu toho špatného.Pokud si dáte občas pivo s přáteli, vůbec nemusíte mít špatné svědomí.Pokud si dáte občas pivo s přáteli, vůbec nemusíte mít špatné svědomí.+ 2 fotky+ 3 fotky

Milujete pivo a nechcete se ho vzdát? Vychutnáváte si tento zlatavý mok každý víkend s přáteli? Tak v tom pokračujte! Má totiž blahodárný vliv na vaše zdraví a je dokonce i zdravější než víno. Těchto 5 důvodů vás o tom přesvědčí.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 28. 03. 2018 20:05

1. Nižší cholesterol

Když si místo vína zvolíte raději pivo, zvýšíte tak hladinu dobrého cholesterolu a snížíte hladinu toho špatného. A to až o dvacet procent. Samozřejmě si také musíte hlídat jídelníček, protože jen pivo vám v tom bohužel nepomůže.

2. Zdravé srdce

Pokud si dáte občas pivo s přáteli, vůbec nemusíte mít špatné svědomí. Lidé, kteří tomuto lahodnému moku holdují, mají nižší krevní tlak než ti, kteří dávají přednost vínu nebo tvrdému alkoholu. Pivo totiž obsahuje kromě ječmene a chmelu i vitamín B, který redukuje kardiovaskulární onemocnění a také působí jako prevence proti krevní sraženinám.

3. Nižší riziko ledvinových kamenů

Pivo je účinné jako prevence ledvinových kamenů. Pokud si denně dopřejete aspoň jedno malé pivo, nemusíte z nich mít strach. Jejich vznik totiž eliminuje takřka na minimum.

4. Prevence mrtvice

Je dokázáno, že když si dopřejete čas o času světlé pivo, snížíte tak riziko mrtvice, a to až o 20 procent. Musíte ale pivo pít v nižších dávkách. Takže se jím neopíjejte, ale pochutnejte si na jednom nebo dvou.

5. Zdravé a pevné kosti

Ve světlém alkoholickém pivu, je obsaženo vysoké množství křemíku. A právě ten je účinný proti osteoporóze. Když si tedy občas pochutnáte na pivo, budete mít pevné a zdravé kosti. Takže vůbec nemusíte mít výčitky svědomí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články