Je libo Beton, Houbu nebo Žabí hlen? Drinky 90.let byly jedny z nejoriginálnějších!

Po devadesátkových drincích vás může pěkně bolet hlava.

V dnešní době Cosmopolitanů a Long Islandů už to není ono. To v devadesátkách jsme uměli zaválet. Koktejly totiž neměly sto padesát přísad, ale jen dvě. První představoval tonic nebo cola a druhou notná dávka tvrdého alkoholu. Rána byla krušná, protože shánět týdenní neschopenku na poslední chvíli dá zabrat.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 01. 2018 14:56

Kdybyste dnes při návštěvě moderního baru zahlásili, že si dáte beton nebo houbu, nejspíše byste byli za burany. Leckterému hostu ale představa zněmožnění nevadí a pod vlivem dobré nálady tyhle pecky objednává. Obvykle na to dojde s blížícím se ránem.

Příprava devadesátkového nápoje rozhodně není složitá a zvládne ji i úplný amatér. Na takový Beton stačí smíchat becherovku s tonicem. Tonik si nechte stranou. Budete ho potřebovat na jednoho Bavoráka, kde ho stačí namixovat s fernetem a je hotovo. Drink Houba je tu pro pro fajnšmekry. Obsahuje totiž červené víno. To nejdražší bychom asi nevolili, protože ho pak budete dolévat colou.

A až se budete chtít úplně odrovnat, dejte si Žabí hlen, jinak zvaný taky Flusanec. Kombinace zelené a vaječného likéru vám zajisté pohladí žaludek. Tak na zdraví!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články