Náplně do vánočního cukroví: Kávový, kakaový, kokosový nebo pudinkový krém, se kterým vytvoříte ty největší dobroty

cukroví
Zdroj: Pixabay.com

Milujete krémové cukroví? Připravujete každý rok ten stejný krém a toužíte po změně? Pak zajisté oceníte různé varianty náplní. S nimi vykouzlíte několik druhů cukroví a návštěvy se budou po jejich pozření jen olizovat. Vyzkoušejte chutnou kakaovou, pudinkovou, kávovou nebo kokosovo-čokoládovou náplň.

Ludmila Vajdová
Ludmila Vajdová 15. 12. 2019 12:11

Kakaový krém

Ingredience: 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 80 g kvalitního kakaa, 2 celá vejce, rum dle chuti

Postup: Ve vodní lázni rozpusťte máslo a cukr. Přimíchejte kakao a odstavte z plotny. Směs nechte nejdříve zchladnout. Pak do ní rozklepněte dvě vejce a vyšlehejte do hladkého krému. Ke konci pomalu přilévejte rum dle chuti. Krém dejte do cukrářského sáčku a můžete začít zdobit nebo plnit.

Pudinkový krém

Ingredience: 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 sáček pudinkového prášku (vanilkový, pistáciový, kakaový), 250 ml mléka, rum dle chuti

Postup: Další povýšení chuti máslovému krému dodá pudink. Připravte si velmi hustý pudink svařením mléka a pudinkového prášku s příchutí, pro kterou jste se rozhodli. Pudink nechte vychladnout. Mezitím si připravte máslový základ krému. Změklé máslo pořádně utřete s cukrem. Pak za pomoci šlehače přidávejte po částech vychladlý pudink a dle chuti rum. Vyšlehejte do hladkého krému.

Mocca krém

Ingredience: 200 g másla, 150 g cukru, 2 hrsti mletých ořechů, ½ sáčku vanilkového cukru, 6 lžic uvařené silné kávy

Postup: Máslo utřete s cukrem. Pak přimíchejte mleté ořechy, vanilkový cukr a nakonec kávu. Vyšlehejte do hladkého kávového krému. Krém dejte do cukrářského sáčku a můžete začít zdobit nebo plnit.

Kokosový krém s čokoládou

Ingredience: 180 g másla, 200 g bílé čokolády (nebo použijte kvalitní hořkou čokoládu, a vytvořte chuťově odlišný krém), 140 g strouhaného kokosu

Postup: Krém s kousky čokolády a kokosu vytvoříte tak, že nejdříve vyšleháte změklé máslo. Pak nasekejte nebo nastrouhejte nahrubo čokoládu a tu společně s kokosem vmíchejte do másla. Vložte krém do zdobícího sáčku a použijte na vánoční cukroví.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články