Vynikající kokosové cukroví, pečené i nepečené. Recepty na kokosky i kuličky s mandlí

Vynikající kokosové cukroví, pečené i nepečené. Recepty na kokosky i kuličky s mandlí
Zdroj: Pixabay

Cítíte tu nádhernou vůni? Nejen ořechy a vanilka, ale zaručeně také vůně kokosu je spojená s vůní Vánoc. Kokosové cukroví je velmi oblíbené a chutné. Jaké cukroví můžete z kokosu připravit?

Ludmila Vajdová
Ludmila Vajdová 05. 12. 2019 14:39

Tryskové kokosky

Ingredience: 200 g strouhaného kokosu, 150 g cukru moučka, 2 celá vejce

Postup: Vše smíchejte dohromady. Na plech si položte pečicí papír a vyhřejte troubu na 150 °C. Mokrou lžičkou tvořte malé hromádky na plech nebo mokrou rukou a v prstech vytvarujte na hromádce malou špičku. Pečte při nižší teplotě do zrůžovění. Z tohoto množství upečete přibližně 35 kousků kokosek. Je to rychlý recept, jednoduchý na přípravu. Kokosky pak potřebují alespoň 14 dní uležet.

Plněné kokosky

Kokosky: 150 g strouhaného kokosu, 200 g cukru moučka, 80 g cukru krupice, 4 bílky, 20 g polohrubé mouky

Postup: Z bílků ušlehejte sníh a postupně přidávejte krupicový cukr a moučkový cukr. Mísu se sněhem vložte do horké vodní lázně na sporák a šlehejte tak dlouho, dokud sníh není teplý. Pak vytáhněte z vodní lázně, vyšlehejte ke sněhu kokos a mouku. Těsto vložte do sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte malé kokosky o průměru 1,5 až 2 cm. Pečte v mírně vyhřáté troubě na 150 °C do zrůžovění.

Linecká kolečka: Jestliže nepoužijete pod kokosky na slepení velké piškoty, pak si připravte linecká kolečka přibližně stejného průměru jako kokosky. Budete potřebovat: 300 g hladké pšeničné mouky, 100 g cukru moučka, 200 g másla, 2 žloutky a trochu citronové kůry. Všechny suroviny smíchejte, vypracujte těsto a dejte odležet na 2 hodiny do lednice. Potom na vále vyválejte plát 2 - 3 mm vysoký a vykrajujte kolečka. Pečte v troubě při 180 °C  5 - 7 minut do zrůžovění.

Čokoládový krém: Tento krém připravíte z 200 g másla, 2 tabulek vysokoprocentní čokolády a 1 lžíce rumu. Máslo vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou na pěnu. Podle chuti přidejte rum.

Dokončení: Na linecké kolečko nejprve namažte trochu domácí marmelády, potom sáčkem nastříkejte trochu čokoládové pěny a na to položte kokosku. Rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu s máslem na polevu. Každou kokosku zespodu namočte v čokoládě a dejte ztuhnout do ledničky.

Kokosové nepečené kuličky s mandlemi

Ingredience: 200 g strouhaného kokosu, 100 g másla, 100 g cukru moučka, 2 bílky, rum dle chuti, celé a oloupané mandle

Postup: Máslo utřete s cukrem a žloutky. Přidejte trochu rumu a kokos. Vypracujte těsto, ze kterého tvořte malé kuličky. Do každé kuličky vmáčkněte jednu mandli. Každou kuličku můžete ještě znovu celou obalit v kokosu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články