Nestíháte vařit? Sáhněte po GOOD LUNCH. Otestovali jsme pro vás novinku od Bonduelle

Nestíháte vařit? Sáhněte po GOOD LUNCH. Otestovali jsme pro vás novinku od Bonduelle
Zdroj: Redakce

Občas každý z nás nestíhá, příprava dobrého jídla se nám do denního rozvrhu prostě nevejde a na to, zajít si na teplý oběd, také nenajdeme ani minutku. A tak sáhneme po něčem kupovaném…

Speciální projekt
Speciální projekt 31. 10. 2022 17:00

Představujete si pod tím bagetu z benzinky nebo housku a balíček šunky ze samoobsluhy? Tak to ale být nemusí! Novinka od Bonduelle hotové jídlo GOOD LUNCH, kterou jsme pro vás v redakci otestovali, to je něco úplně jiného. Jde o směs luštěnin, zeleniny a obilovin s trochou olivového oleje a koření, bohatou na vlákninu a rostlinnou bílkovinu.

Na výběr jsou tři varianty – směs bulguru, černé čočky, lilku, červené papriky a cherry rajčat, směs bílé a červené quinoi, cizrny, kukuřice a mrkve a směs špaldy, černookých fazolí, rajčat, papriky, zelených oliv a hrášku.

GOOD LUNCH je hotové plnohodnotné jídlo, lze ho však využít také jako přílohu a konzumovat teplé i studené. Zvolíte-li ohřátou variantu, stačí jídlo vložit na minutu do mikrovlnky nebo na dvě minuty na pánev.

redakce

Směs není dehydrovaná a neobsahuje žádné konzervanty či „éčka“. Můžete si ji i vylepšit podle své chuti, přidat třeba mozzarellu, uzené tofu, grilovaný halloumi sýr, jako výborný tip zní i doladění s brusinkami.

Markétu nadchla rychlá příprava

Po svém si směs beluga čočky, bulguru a grilované zeleniny vylepšila testerka Markéta. Protože si pečlivě přečetla složení a zjistila, že je pokrm vyvážený na bílkoviny a vlákninu, sáhla po žampionech a slanině.

„Ještě před ohříváním směsi na pánvi, jsem ochutnala pokrm studený. Překvapila mě i tak výborná chuť. Směs není zbytečně překořeněná a není z ní cítit žádné chemické dochucovadlo. Miluji grilovanou zeleninu a byla jsem překvapená z velkých kusů paprik, rajčat a lilku. Stačilo pár minut na pánvi a za chvilku jsem měla pokrm teplý. Na závěr jsem to celé zakápla citrónem, přidala žampiony se slaninou a posypala trochou sušené petržele,“ popisuje Markéta s tím, že oběd byl hotov za 15 minut.

Redakce

Markéta se hodně těšila na testování další směsi, a to té se špaldou, hráškem, fazolemi a zeleninou. „Nezklamalo mě to. Kusy zeleniny byly opět velké a chuť byla příjemná – bez jakýchkoliv chemických dochucovadel, dostatečně okořeněné,“ doplňuje Markéta s tím, že tato varianta pokrmu prošla „zatěžkávací zkouškou.“

Markéta si totiž jídlo ohřívala v mikrovlnce v kanceláři. Kvalitu a chuť směsi to ale nijak nepoznamenalo. „Jedinou drobnou chybu vidím v nemožnosti balení hotové směsi znovu uzavřít. Porce je na mě až moc velká a klidně bych si ji rozložila do více dnů.“

Jako poslední Markéta testovala směs s mrkví, cizrnou, kukuřicí a quinoou. Přestože neměla po ruce třeba sýr na doplnění jídla, cítila se po obědě sytá, ale tak akorát. Markéta totiž nemá ráda, když je po obědě unavená a touží se natáhnout a chvilku si odpočinou.

„Když to shrnu, GOOD LUNCH vnímám jako perfektního parťáka na obědy do kanceláře, do přírody, nebo i na sobotní líný oběd, kdy nevíte, co zase vařit. Hotové směsi budou perfektně chutnat i s jakýmkoliv pečeným masem, nebo rybou. Chuťově mě nejvíce oslovila verze v zeleném balení se špaldou, fazolemi a zeleninou,“ uzavírá.

Masožravec Ondra je překvapený

Další z testujících, Ondřej, přiznává, že byl ke směsem nedůvěřivý. Je totiž klasický masožravec a bezmasé jídlo, to není nic pro něj! Po ochutnání všech tří balení byl proto velmi překvapený.

„Co určitě musím vyzdvihnout, je opravdu velmi krátká doba, za kterou si stihnete pokrm připravit. Jídlo stačí dát pouze na 1-2 minuty do mikrovlnky a je hotové, což v dnešní uspěchané době velmi oceňuji. Jako správnému sportovci, který si potrpí na zdravou a vyváženou stravu, mi je také velmi sympatické, že jídlo neobsahuje žádné konzervanty a umělá dochucovadla,“ vyjmenovává klady Ondra, kterého také potěšilo, že jíst se směsi dají studené i teplé, což oceňuje zejména jako milovník cestování a túr v přírodě.

Redakce

Ondra jako první ochutnal směs s bulgurem, okamžitě ho zaujalo aroma rozmarýnu a velké kousky zeleniny. „Chuť mě příjemně překvapila i když na mě zpočátku působila nevšedním dojem. Netrvalo dlouho a záhy jsem ji přišel na chuť.“

Druhá přišla na řadu směs s quinoou, ta mu zachutnala ještě o něco víc. „Nejvíce mě zaujala chuť mrkve, která na mě působila opravdu čerstvým dojmem. Tymián je zde cítit opravdu jen decentně, což chválím, protože z vlastní zkušenosti vím, že dokáže chuť jídla opravdu velmi přebít, pokud se to s ním přežene.“

Špaldová směs Ondrovi přišla už od pohledu nejvíc lákavá. A nespletl se! „Za mě GOOD LUNCH se špaldou je jasný vítěz. Rajčata, olivy, hrášek, fazole a paprika se skvěle doplňují v kombinaci špaldy a lehkých chuťových tónů bazalky. Rozhodně doporučuji,“ říká Ondra, který si všechny tři varianty dovede představit jako přílohu ke svému milovanému masu. „Zkoušel jsem kombinaci s kuřecím masem nebo mozzarellou a obojí se velmi dobře doplňovalo,“ popisuje.

Eva zkombinovala dvě směsi

Evu jako maminku velmi těší praktičnost pokrmů a to, že ví, co jí. „Všeobecně si lidi myslí, že co je zdravé není dobré, ale to zde neplatí. Dokonce s chutí ochutnal i můj otec, který jí nejraději tučné vepřové s knedlíkem a se zelím,“ směje se Eva, kterou těší snadná příprava a možnost sníst směsi studené.

Redakce

„Jeden balíček je určen pro jednoho člověka, mě ale stačilo ohřát půlku a pak ještě dojíst k večeři zbytek za studena. Cítila jsem se dobře a zdravě najedená. Ráda si příště přibalím balíčky jako oběd do batohu na výlet nebo na chatu,“ plánuje Eva. Na bulgurové variantě ji nejvíc potěšila příjemná chuť rozmarýnu, nejvíc jí však zachutnala směs špaldová. Eva dokonce udělala pokus a smíchala směs bulguru a špaldy dohromady. „Všechny ingredience se k sobě dobře hodí.“

Plusy a minusy směsí GOOD LUNCH od Bonduelle

  • + rychlá příprava
  • + dobrá chuť
  • + možnost jíst směs za studena i ohřátou
  • + dostatečně velká porce
  • + přiměřeně kořeněná chuť
  • + žádná chemická dochucovadla a konzervanty
  • + pokrmy není třeba nijak dochucovat
  • − načaté balení hotové směsi není možné znovu uzavřít
  • − pokrmy nemají ekoobal

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články