Podzim je časem dlouhých romantických procházek a ochutnávání exotického jídla, kvůli kterému nemusíte létat do ciziny

Zahřejte se exotikou i u nás v Čechách
Zdroj: Pixabay
Kachní stehno s exotickým kořením vás dostaneExotická kuchyně vám na podzim přinese trochu teplaProcházka a dobré jídlo, to je to pravé pro nadcházející dnyRande a procházka spojená s dobrým jídlem a kávičkou je to pravé+ 1 fotka+ 2 fotky

Podzim je pomalu tu a i jídelníček se oproti tomu letnímu radikálně změní. Na nové roční období ve velkém reagují i restaurace, které se snaží využívat sezónní suroviny a samozřejmě chtějí své menu ozvláštnit něčím cizokrajným.

Redaktor
Redaktor 04. 09. 2018 13:41

Podzim přišel a s ním i to nejbarevnější období na ulicích. Listy v široké škále barev lemují cesty a všudypřítomná sladká vůně příjemně uklidňuje. Podzim je klidné vyrovnané roční období, které vybízí k výletům spojeným s ochutnáváním specialit a prodlužování teplého počasí.

Pokud člověk nechce či nemůže do dalekých sluncem zalitých zemí, může zajít za exotikou do Café Buddha v Balbínově či Norské ulici kousek od samého centra Prahy. Zde totiž na podzim připravili úžasně barevné a hřejivé menu. Stojí za ním šéfkuchařka Sofia Smith a majitel Štěpán Návrat.

V novém menu se může každý těšit na křupavé smažené kalamáry posypané chilli solí, uzené chilli aioli a domácí zelené kimchi nebo na nasekané kachní maso, křupavá kachní srdce, hot & sour dressing, citrónovou trávu, bylinky a opečený sticky rice prášek. Na své si přijdou i milovníci kokosové kari omáčky, kterou si můžete vychutnat s dušeným kukuřičným kuřátkem. Hitem je také kachní stehno s indonéskými přísadami a zelenými chilli papričkami. Novinkou v menu jsou i dva úžasné vegetariánské pokrmy.

Sami tedy vidíte, že výlety za teplem v rámci českých hranic jsou možné. Stačí zajít do skvělé restaurace a jedno je jisté, dobře se najíte, zahřejete a chuťově vycestujete.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články