Pryč s bacily: 3 způsoby jak být zdravá a mít úsměv na rtech

Pokud si dopřejete jednu z těchto potravin, nejenže si skvěle pochutnáte, ale vaše nálada bude přímo skvělá.
Zdroj: unsplash.com
Nadopujte se, ať můžete nechat kapesník doma!V antické době se řepa používala hlavně jako lék, vitaminy je přímo nabitá.Výtečné je i kaštanové pyré nebo pyré z jablek a kaštanů.Na vánočních trzích se dá zahřát nejen svařeným vínem.+ 2 fotky+ 3 fotky

Mrazivé počasí se připomíná nejen bílým popraškem, který vám křupe pod nohami, když jdete ráno do práce, ale dost možná vám o sobě dá vědět i přítomností kapesníku ve vaší kapse. Čím se na zimu nadopovat, abyste si Vánoce užili ve vší parádě a bez nemoci?

Redaktor
Redaktor 29. 11. 2018 22:47

Předvánoční shon a stres nahrávají do karet všem bacilům, kterých je nyní všude hojně. Než se tedy vydáte ven na obhlídku trhů nebo pátrat po dokonalém dárku, zahřejte se na těle i duši těmito třemi potravinami.

Červená řepa

Jsou to především vitaminy B a C, kterými je nabitá více než dost. Ty příznivě působí na nervovou soustavu, ale posílí i vaše nehty a vlasy. Betanin a antokyan, neboli látky, které mají na svědomí to, že je červená řepa červená, mají pozitivní vliv na vaše trávení i cévy. Čím později byla řepa sklizena, tím více má vitaminů, někdy dokonce až dvojnásobek. Z řepy si uděláte vynikající polévku, s brambory v troubě také nepochybíte, nebo ji můžete přidat do salátu.




Dýně

Je jedno, kterou odrůdu si vyberete. Všechny jsou bohaté na vitaminy a minerální látky. Navíc je vhodná i při dietě, jelikož má vysoký obsah vlákniny a naopak nízkou energetickou hodnotu. Dýně jsou skvělým zdrojem hořčíku, vápníku, draslíku, fosforu a beta-karotenu. Nechybí samozřejmě vitaminy A, B, a C. Při žaludečních a srdečních potížích nebo i poruchách ledvin jsou vhodnými pomocníky. Mezi největší výhody nesporně patří i to, že vydrží (v neporušeném stavu) až několik měsíců. Vychutnat si je můžete v polévkách, nebo na sladko v koláči.


Kaštany

Vitaminy A, B, a C najdete i v kaštanech. Ty pomáhají předcházet zapomínání, stavům úzkosti nebo psychickým poruchám. Také čistí játra a díky nízkému obsahu cukru si na nich mohou pochutnat i diabetici. Kaštany se podávají většinou pečené, jelikož syrové mají trpkou chuť. Mají pozitivní vliv na vaši náladu, tudíž pokud se chystáte vyrazit na trhy, nevyhněte se stánku právě s touto dobrou energií nabitou lahůdkou.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články