Vitamínové bomby: Dobroty, které vás zaručeně ochrání před chřipkovou sezónou

Mangové smoothie, energy drink
Zdroj: Pixabay.com

Nejvíce vitamínů získáte ze všech potravin samozřejmě konzumací v syrovém stavu. Pokud neradi chroupete mrkev nebo brokolici, můžete si z kombinací nejrůznějších vitamínových bomb rozmixovat či odšťavnit vlastní chutný nápoj.

Jana Jánská
Jana Jánská 15. 10. 2018 08:48

Odolnost organismu bychom si měli upevňovat celoročně. Podpořte imunitu a vyzkoušejte následující dobroty – vitamíny a energií nabité nápoje za pár korun.

Zelené smoothie je plné vitamínů

Do čerstvé jablečné šťávy rozmixujte několik listů špenátu nebo jiné listové zeleniny. Přidejte celer, banán a citron. Díky banánu a jablku bude nápoj příjemně sladký a zelené listy špenátu z něj prakticky neucítíte. Přesto je to vitamínová bomba, která představuje pět doporučených dávek ovoce a zeleniny. Na jeden nápoj je to skvělé množství.

Mrkvovo-jablečný nápoj proti vráskám a vysušování pleti

Odšťavněte tři mrkve a jedno jablko. Pro lepší chuť můžete přidat kávovou lžičku smetany nebo olivového oleje. Nápoj se postará o vaši krásnou pleť, ale zároveň slouží také jako prevence proti virovým chorobám.

Mangový energy drink vás nabije energií

Na energy drink z manga budete potřebovat jedno mango bez pecky, tři lžíce citronové šťávy, 250 ml vody a 750 ml ovocné šťávy (třeba z jablek nebo jahod). Všechny ingredience společně rozmixujte a podávejte. Mango je známé svým vysokým obsahem antioxidantů i hojným množstvím vitamínů C, E a beta karotenu, tedy základu pro vitamín A. Ochrání vás před oxidačním stresem a zlikviduje všechny volné radikály.

Červená řepa patří mezi přírodní zázraky

Smíchejte jablečný džus, oloupaný banán, jablko, důkladně očištěnou červenou řepu a mrkev. Přidejte mražené maliny, vodu/led, chia semínka a rozmixujte. Pozor, řepa vyžaduje delší mixování.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články