Podzim se hlásí! Co dělat, abyste posílila svou imunitu?

Babí léto klame sluncem, avšak teploty klesají. Buďte proto na pozoru.
Zdroj: Pixabay.com
Bacily číhají všude. Vysoké riziko nakažení je i v hromadné dopravě.Jestliže své tělo dostatečně zásobíte vitamíny, můžete podzim strávit s úsměvem.Důležitá je i fyzická aktivita.Zásobte se dostatkem vitamínů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ať se vám to líbí nebo ne, podzim klepe na dveře. S ním i chladnější počasí a hned v závěsu za ním čeká nachlazení, chřipka a únava. Jak se vyvarovat toho, že i vás tyto neduhy skolí a místo oblíbené činnosti strávíte den v posteli s horkým čajem a haldou kapesníků?

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 21. 09. 2018 09:58

Může to znít jako klišé, ale když se dostatečně postaráte o své tělo, chřipka se vám vyhne. Pohlídejte si, aby se ve vašem jídelníčku objevil dostatek ovoce, které vašemu tělu dodá potřebné vitamíny, aby v případě nouze mohly být využity na boj s nachlazením.

Když se mluví o zdraví, počítejte i se cvičením. Když se budete udržovat fit, nejenže snáze předejdete možnému onemocnění, ale budete mít i lepší náladu v těchto blížících se sychravých dnech. V prvé řadě ale musíte svůj mozek přesvědčit, že to děláte pro dobrou věc a především pro sebe. Když se už po cestě do fitka při představě hodiny strávené cvičením budete šklebit, minete se účinkem.




Hodinka pohybu místo válení se u seriálu dokáže zázraky. Když se do toho dáte s chutí, nejenže půjdou kila sama dolů, ale díky endorfinům budete mít lepší náladu a i vaše tělo zaregistruje, že má více síly vypořádat se s potenciální chorobou, která v chladném počasí číhá na každém rohu.

Za zmínku stojí i dostatečný spánek. Unavené tělo je náchylnější k onemocnění a buďte si jistá, že první bacil, který se vzduchem kolem vás pronese, se příležitosti chytne za pačesy.

Z potravin, které byste neměla v obchodě ignorovat, jsou pro prevenci vhodné například česnek, ovoce s vitamínem C (kiwi, grepfruit, pomeranč), dýňová semínka (vitamín E), houby (obsahují beta glukan, který posiluje vaši imunitu) a také bílý jogurt (probiotika).


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články