Recept: Nutellová pizza vás dožene ke sladkému šílenství

Co víc si jen můžeme přát?
Zdroj: Ohbiteit.com
Nutellová pizza vládne internetu a my se vůbec nezlobíme!Jakmile tento trend prosákl, vrhli se nadšení pekaři z celého světa do příprav. Je libo tu s banánem a jahodami?Nebo tu s barevným zdobením?Maršmelouny také dobré, ne?+ 4 fotky+ 5 fotek

Všeho nechte a upalujte do obchodu. Ve světě se rozmohl nový trend a po jeho objevení stejně nebudete moct myslet na nic jiného. Dvě slova – nutellová pizza.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 05. 2017 13:14

Divné? Ani trochu. V nutellové pizze se totiž nemísí feferonky nebo plísňový sýr s nutellou. Jde o čisté a dokonalé spojení křehkého těsta a lískooříškového krému. Požitek znásobuje servírování – nutellový koláč odkoukal tvar i porcování od pizzy.

Je pochopitelné, že se internet po zrození tohoto trendu zbláznil. Pokud nemáte po ruce pikslu nutelly nebo něco jiného sladkého, neotvírejte galerii níže. Ale vydejte se hned po práci do obchodu pro pět surovin, aby chuťové pohárky neskučely moc dlouho!

Křehká nutellová pizza

Ohbiteit.com

Počet porcí: 1 pizza

Doba na přípravu: 30 minut

Ingredience:

400 g křehkého těsta na koláč (např. 2 balení tohoto) + cca 200 g Nutelly + moučkový cukr na posypání + 1 vejce + 2 lžíce krupicového cukru

Postup:

Rozválíme obě těsta dokulata. Jedno z nich přeneseme na formu na pizzu s průměrem 25 cm nebo do stejně velké dortové formy. Rozetřeme Nutellu a ponecháme asi 1,5cm okraje. Přiložíme druhé těsto a zarolujeme okraje směrem dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme krupicovým cukrem. Pečeme při 180 °C 12 až 15 minut nebo dozlatova.

Pizzu necháme pět minut chladnout. Pomocí kráječe na pizzu nakrájíme koláč na tolik porcí, kolik budeme chtít. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem. Teď už nás v pojídání nutellové pizzy nic nezastaví!

Zdroj: Oh, Bite It!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články