Tipy na letní vaření. Dopřejte si v teplých dnech něco dobrého

Tipy na letní vaření. Dopřejte si v teplých dnech něco dobrého
Zdroj: Pixabay

Možná patříte k těm, kteří v horkých letních dnech nemají moc chuť k jídlu. Jíst se ale musí, a pokud máte dovolenou, určitě máte naplánovanou celou řadu aktivit a potřebujete být ve formě a mít dostatek energie.

Speciální projekt
Speciální projekt 11. 08. 2023 12:00

Dát si něco dobrého můžete v létě i tak, aniž byste potom museli oběd „vyležet“. Připravte si něco lehkého, ale dobrého. Tyhle tipy vám letní vaření usnadní.

Grilujte s Honzou Punčochářem

Extrakurzy.cz

Grilování k létu patří, to letos ale může být speciální. Extrakurzy připravily grilovačku s Honzou Punčochářem, skutečným mistrem v oboru. Porotce soutěže Master Chef vás světem grilování provede krok za krokem a naučí vás dobroty, které jste zatím neochutnali. Připravte si fantastické marinády, pohostěte rodinu šťavnatými kuřecími stehny, dopřejte si vepřovou krkovici se salátem z grilované cibule či hovězí vysokou roštěnou. A věděli jste, že ugrilovat se dá i dezert, konkrétně jablka s drobenkou a karamelem?

Pro milovníky ostré chuti

 

Albert

Rychlá příprava a intenzivní zážitek. Přesně to je pálivá grilovací řada PIRI-PIRI od Alberta, která je přímo stvořená pro fanoušky ostrých chutí. V marinádě z portugalské chilli papričky na vás čekají sous vide PIRI-PIRI žebra, vepřová krkovice nebo Královská kuřecí křidélka PIRI-PIRI, ale i pikantní burgery a pro menší hlad i PIRI-PIRI špekáčky nebo tyčinky. Vše stačí hodit na gril a užít si nezapomenutelný ohňový zážitek se vším všudy.

Májka do batůžku

Hamé

Prázdniny, to jsou i rodinné výlety. Věděli jste, že se na ně podle průzkumu těší 87 % dětí? Vede koupání, následuje návštěva různých zoo a farem, na třetím místě jsou hrady a zámky. A čemu byste se vážení rodiče měli vyhnout, protože to děti naopak spolehlivě otráví? Dětem nejvíc vadí „havěť“. Takže pozor na mouchy a komáry! Na druhém místě „neoblíbenosti“ jsou dlouhé a náročné túry. A jak mazat na výlet svačinu s paštikou? Odvěký souboj má jasného vítěze: Májku na rohlíku chce dvakrát víc dětí než na chlebu. Tradiční paštika Májka se na Moravě vyrábí už víc než 55 let. Nezapomeňte si ji přibalit do batůžku!

Vylepšete si vodu

Svět minerálů

Každý odborník vám řekne, že nejlepší je v horkých dnech pít obyčejnou vodu. Co si však z ní udělat neobyčejnou? Připravte si harmonizující vodu díky minerálům. Pokud si nevíte rady s tím, jaké kameny volit, sáhněte po předpřipravených balíčcích. Anebo si dopřejte vylepšený čaj, kámen stačí vložit do konvičky.

Co s úrodou ze zahrádky?

Toprecepty

Pěstujete na zahrádce cukety? Máte mrazák plný ovoce? Už sbíráte pilně houby? Ale co si s úrodou počít? Inspirujte se od Topreceptů, největšího portálu o vaření. Jejich Chalupářská kuchařka je přesně tím, co hledáte. Recepty jsou rychlé, jednoduché a ověřené mnoha laickými kuchaři. Naučíte se třeba bramborová a zeleninová jídla, inspirujte se recepty z jednoho pekáčku a vyzkoušejte i grilovací tipy.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články