Vegani (možná) zajásají: McDonald's představuje „McVegan“, první veganský hamburger

Sójový burger mezi „nemléčnými“ bulkami. Představujeme McVegan.
Zdroj: Anammavegan/Instagram.com

Zdá se, že veganské stravování ve městě bude zase o něco jednodušší. McDonald's, jeden z největších fastfoodových řetězců na zeměkouli, uvedl ve Finsku „McVegan“, hamburger respektující zásady veganského životního stylu. Najde si ale tato novinka dostatek příznivců?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 01. 2018 15:40

Vzhledem k tomu, že McDonald's pořád zůstává jedním z největších zpracovatelů masa, o tom lze polemizovat. Zarytí vegani se tak návštěvě jeho poboček mohou stále bránit a i nadále jej nepodporovat.

Nelze však popřít, že se zařazením hamburgeru McVegan na stálé menu budou mít finští vegani stravování venku podstatně jednodušší.

McVegan je sójový burger mezi dvěma bulkami, které neobsahují mléčný produkt. Chuť doplňuje omáčka McFeast, falešná slanina a standardní obloha v podobě rajčat, salátu a okurek.

Mcdonaldssuomi/Instagram.com

„Veganský hamburger vyžadoval rozsáhlý výzkum uvnitř firmy,“ uvedl pro Plant Based News Christoffer Rönnblad, ředitel marketingu finské odnože řetězce. „Velmi nás nadchlo, když jsme objevili [veganský] steak, který chutná skutečně dobře.“

Novinku zatím uvedly jen finské pobočky McDonald's, již 28. prosince ale bude k dostání i ve Švédsku. Zdalipak se veganský hamburger uvelebí na stálém jídelním lístku i v jiných zemích, společnost neupřesnila.

S hamburgerem McVegan se příznivcům rostlinné stravy otevírají možnosti rychlého občerstvení. Konkrétně v McDonald‘s se museli dosud spokojit pouze se saláty, mrkvovými tyčinkami, bramboráky a hranolkami, uvedl server Konbini.

„Díky veganské alternativě dostupné v jednom z největších řetězců na světě teď bude mnohem snazší přejít na veganský životní styl,“ uvedla Nat Wallis z organizace Veggie Athletic.

Zdroj: Konbini

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články