Většina Čechů si stále nedokáže představit Vánoce bez kapra

Většina Čechů si stále nedokáže představit Vánoce bez kapra

Prodeje kaprů obecných před obchody Tesco v průběhu posledních dnů před Štědrým dnem každoročně stoupají. Samozřejmostí je také zpracování kapra přímo namístě, o které má zájem více než ¾ zákazníků. Tato ryba zůstává stále nejpopulárnější součástí vánoční tabule, prodejci ale poněkud překvapivě upozorňují, že Češi mají čím dál větší zájem i o lososa. Prodeje ostatních druhů jsou pak proti těmto dvěma již zanedbatelné.

Karolína Svobodová
Karolína Svobodová 17. 12. 2019 11:36

„Čeští zákazníci mají zájem hlavně o kapry vážící okolo tří kil. Většina z nich neřeší, zda se jedná o takzvaného šupináče, nebo je spíš lysí. Po čem je vysoká poptávka, to jsou vnitřnosti, jelikož poctivou rybí polévku z jednoho kapra nepřipravíte. Ještě se nám nestalo, že bychom večer uklízeli stánek a vnitřnosti nám zbyly,“ říká majitel rybářství Lukáš Borozidis.

V obchodech jsou samozřejmě k dostání i další druhy ryb, které zákazníci s oblibou kupují celoročně. „Prodejům ryb na štědrovečerní stůl ale stále vévodí kapr, následuje pak losos. Další druhy ryb jako okoun nebo treska už výrazně zaostávají,“ dodává Václav Koukolíček, manažer komunikace Tesco.

Každý den od 8:00 do 20:00 v období od 19. prosince do 23. prosince najdete českého štědrovečerního kapra v kádích u obchodů Tesco. U vybraných prodejen zakoupíte kapry ještě na Štědrý den do 10:00.

Související články

Další články