Zázvor: jedno z nejzdravějších koření vůbec byste měli pít denně. Jakých 7 blahodárných účinků má?

Jedno z nejzdravějších koření léčí až sedmkrát jinak!
Zdroj: Pixabay.com
Zázvorová voda je časovanou bombou pro tuky a kalorie – spojují se v ní hubnoucí síly.Zázvorová voda pomáhá ulevit od nesnází jako je nadýmání, plynatost, křeče, průjmy či zácpy.Dopřávejte si uzdravující nápoj denně. Pokud vás ale přece jen nějaká breberka přemůže, zázvorová voda ji vyprovodí z těla ven – aromatický kořen posiluje imunitu, čistí lymfatický systém, odklízí toxiny a zabíjí bakterie.Pokud je ve vaší rodině výskyt Alzheimerovy choroby častý, neměli byste zázvor přehlížet, ani kvůli jeho zvláštně pikantní chuti.+ 1 fotka

Patří k nejzdravějším kořením na světě. Údajně si nezadá s rakovinou a ještě se chlubí těmito 7 blahodárnými účinky. Zázvoru prostě nelze říct ne.

Redaktor
Redaktor 29. 07. 2018 15:53

1. Spaluje kalorie, přesto zasytí

Zázvorová voda je časovanou bombou pro tuky a kalorie – spojují se v ní hubnoucí síly. Zaprvé: zrychluje metabolismus. Zadruhé: spaluje kalorie. Zatřetí: potlačí chutě tak, abyste se cítili zasyceni delší dobu. A za čtvrté: chutná neobyčejně skvěle!

2. Zprůchodní žaludek i střeva

Pacienti se syndromem dráždivého tračníku zaujímají v Americe neuvěřitelné číslo – 25 až 45 milionů lidí! U nás to také není sláva a zprávy o „jednom z nejtlustších národů na světě“ naše stravovací návyky neospravedlňují. Mnohé zažívací potíže přitom může vyřešit zázvorová voda za pár korun.

Pomáhá ulevit od nesnází spojených s touto poruchou – nadýmání, plynů, křečí, průjmů či zácp. S pravidelnou konzumací zázvorové vody břicho splaskne a každé jídlo projde traktem bez větších potíží.

3. Pomůže při nevolnosti z pohybu nebo těhotenství

V autobuse zaujímáte vždy místo vepředu a jízdě autem se vyhýbáte jako čert kříži. Důvod? Nevolnost při jízdě. Nač se ale omezovat? Zázvorová voda zklidní takzvaný „žaludek na vodě“. I ten vyvolaný mořskou nemocí.

Tento hojivý nápoj může být zázračným elixírem pro těhotné ženy, které by za ráno bez nevolností „vraždily“. K násilnému činu se uchylovat nemusí – postačí několikakorunová investice do zázvoru.

4. Vyléčí vás z chřipky i nachlazení

A dokonce vás před nemocemi tohoto typu může uchránit. Dopřávejte si uzdravující nápoj denně. Pokud vás ale přece jen nějaká breberka přemůže, zázvorová voda ji vyprovodí z těla ven – aromatický kořen posiluje imunitu, čistí lymfatický systém, odklízí toxiny a zabíjí bakterie.

5. Probudí sexuální chtíče

Zázvor skutečně může pomoct lidem s nízkým libidem. Z vědeckého pohledu se konzumací zázvorové vody přirozeně zlepší krevní oběh v celém těle. Proto působí blahodárně na artritidu či dráždivý tračník. Zázvor pošle krev i do našich slabin, což znamená jediné: budete vždy připraveni.

6. Oddálí návštěvu pana Alzheimera

Pokud je ve vaší rodině výskyt Alzheimerovy choroby častý, neměli byste zázvor přehlížet ani kvůli jeho zvláštně pikantní chuti. Podle vědeckých závěrů zázvor zpomaluje úbytek mozkových buněk.

7. Zklidní žáhu

Na 22 milionů Američanů denně pálí žáha. To je nepřehlédnutelná cifra. Důvodem může být i to, že kúra předepsaná doktory zkrátka nefunguje u všech. Jste-li tento případ, vykašlete se na otravné procházky k doktorovi. Sáhněte po babské radě. „Vyždímejte“ zázvor a uhaste pálení za hrudní kostí. 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články