Nejznámější česká kulturistka Věra Mikulcová prozradila, zda plánuje děti a co dělají steroidy s ženským tělem

Kulturistka Věra Mikulcová přijala pozvání moderátorky Milušky Bittnerové do talkshow Na kafeečko.Věra Mikulcová se nezdá, ale v roce 2015 vyhrála titul nejtěžší a zároveň nejmladší kulturistky planety. Za rok se chystá na další velkou soutěž.Věra Mikulcová poskytla webu Lifee.cz své fotky z dětství. Říká, že odmalička miluje jídlo a do fitka ji defacto přivedla vlastní obezita.Samu sebe popisuje v dětství a dospívání jako bonbónek, nebo melounek. Sestřih vlasů prý nosila, jak se říká, podle hrnce.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kulturistka Věra Mikulcová přijala pozvání Miluše Bittnerové do talkshow Na kafeečko. Promluvila zde o svém dětství a obezitě, kvůli které začala navštěvovat fitko. V pubertě také zjistila, že ji nepřitahují muži, ale ženy. Se svou první a životní partnerkou Janou teď slaví dvacet let vztahu. Proč nechtějí dítě?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 06. 2022 09:00

Věra Mikulcová (40) vyhrála v roce 2015 titul nejtěžší a zároveň nejmladší kulturistky planety. Za rok se chystá na další velkou soutěž, Olympii.

Po jejím boku stojí už dvacet let partnerka Jana, kterou poznala v jihlavském fitness centru. Jak prozradila moderátorce Milušce Bittnerové, její rodné město Jihlava před dvaceti lety homosexuálním párům příliš nepřálo. „Začalo to na střední. Já jsem se s klukama odjakživa spíše kamarádila a jinak jsem o tom nepřemýšlela. Člověk ještě neměl takové ty pudy. A potom to přišlo, tak nějak samo," uvedla během rozhovoru Mikulcová, která byla v dětství obézní holčičkou milující sport. „Vlastně taková normální holka. Tenkrát ještě člověk netušil, kam ho to táhne."

O své obezitě v dospívání

Svým způsobem jsi velmi kontroverzní. Rozhodně jsi prošla velkou transformací.

Dá se říct, že jo.

Četla jsem, že tě ke kulturistice přivedla nadváha až obezita? Jak se to stalo?

Teď vážím 95 kg a úplně stejně jsem vážila jako obézní. Byla jsem pohybově zdatný tlouštík. Hrála jsem volejbal, basketbal, ale stal se mi úraz kolene a samozřejmě jsem papala. Když jsme byli u babičky, to bylo samé: „Dej si rohlíčky, 3 rohlíčky, 4 rohlíčky, pěkně namazaný!" Mám a měla jsem ráda jídlo. Váha se mi ustálila, ale stal se mi úraz kolene a díky tomu jsem začala chodit do fitka, cvičit a hubnout. Než jsem potkala dobrého doktora, tak mi jeden řekl, že jsem tlustý prase a že nemůžu hrát basket, že si zničím klouby. V té době jsem chtěla hrát profi basket, takže jsem šla do posilovny, abych zhubla. A už jsem tam zůstala.

Takže v dětství jsi byla takový mrštný macík a mířila jsi ke sportu.

Vždycky jsem chtěla dělat nějaký sport. Bavilo mě to a chtěla jsem něčeho dosáhnout.

Věra Mikulcová si radši hrála s angličáky než s barbínou

Zajímala by mě malá holčička Věruška. Promiň, ale já si tě neumím představit jako malou holčičku s copánkama. Byla jsi taková?

Byla jsem taková tlusťoučká holčička, takovej bonbónek.

A s copánkama?

Ani ne tak s copánky, měla jsem delší hnědé vlasy, copánky jsem si, myslím, moc nedělala. Spíš jsme měla takový ten účes podle kastrolu. Takže takový melounek.

A melounek si hrál s barbínama?

Možná na začátku, ale měla jsem sourozence, takže mě víc bavila auta, angličáky. Ale měla jsem panenky, určitě, to si pamatuju. Měly měkký trup a končetiny. K tomu plyšáky, takže vlastně taková normální holka. Tenkrát ještě člověk netušil, kam ho to táhne.

O své sexuální orientaci

Ty se svou orientací netajíš, že? Kdy sis uvědomila, že jsi na ženský?

Asi v pubertě, když už člověk má nějaký ten rozum. Na základce jsem byla zažraná do sportu, takže mě zajímala jenom škola, sport a venčení psa. Měla jsem pudla. Začalo to na střední. Já jsem se s klukama odjakživa spíše kamarádila a jinak jsem o tom nepřemýšlela. Člověk ještě neměl takové ty pudy. A potom to přišlo, tak nějak samo.

Šlo to v Jihlavě?

Tam to je špatné. Teda, je to tam dobré, ale nikoho jsem neznala.

Pocházím také z malého města a vím, že homosexuální menšina to tam má těžší. Jak se to řešilo?

Moc jsem to neřešila, neměla jsem potřebu někoho mít. Udělala jsem si trenérskou školu, chvíli jsem byla v Praze, abych získala zkušenosti, a potom jsem se vrátila. Pracovala jsem ve fitku a najednou se tam objevila Jana. Já říkám, že všechno je osud.

Takže Jana je tvoje první láska a teď spolu slavíte 20. výročí?

Ano, mám to napsané na řetízku.

To jste spolu ušly velkou cestu.

Velkou. Dá se říct, že z velké louže až sem.

Jak je to s nadměrným ochlupením po steroidech?

Jedete ve steroidech. Zeptám se na jednu velmi intimní věc, protože po steroidech prý holky měly problémy s menzes nebo s nadměrným ochlupením. Je to tak? Může se to stát?

Začnu u toho ochlupení. Všichni pocházíme z opic a ochlupení mají ženy i muži. Samozřejmě, že když se používají anabolické steroidy, tak ochlupení roste víc. Ale zase znám ženské, které neberou anabolické steroidy a jsou chlupaté úplně stejně. Ty pak chodí na depilaci.

Jen mě zajímalo, jestli u tebe nastala nějaká změna, a jestli se u tebe tyhle ženské věci změnily.

Určitě. Když děláš kulturistiku nebo držíš nějakou striktní dietu, a chceš se zbavit tuků, tak ženský estrogen nefunguje, pokud tam není žádný tuk. Ale potom se cyklus zase normálně navrátí. Není tam žádný zásadní zdravotní problém.

O dítěti s partnerkou Janou

Plánujete s partnerkou dítě?

My máme jedno velké, to je fitko. Potom máme Tondu a Edu. Nevím, nějak jsme se na tom shodly. Vlastně jsme se o tom moc nebavily, ale ne. Pohlídáme, kdyby někdo potřeboval, půjčíme si a zase vrátíme. Teď to bude znít hodně sobecky, ale je to další hrozně velká starost a chce to strašně moc času. Nedovedu si představit, že bychom ho měly. Shodly jsme se už na začátku, že ne. To nějak vyplynulo.

Jste takový spořádaný pár.

My jsme sehrané.

Teď se také hodně řeší manželství pro všechny.

Tohle nějak neřeším. Když chtějí být dva lidé spolu, tak ať jsou spolu. Blbý je, když chce ženská se ženskou dítě. Myslím, že když jsou lidé spolu, tak je jedno, jestli to mají na papíru. Problém je, když přijde zdravotní problém. V tomto případě jsem rozhodně pro.

Takže nejste registrované?

Nejsme, ale nikdy neříkám nikdy. Teď zrovna jsme se bavily, že někdy asi jo.

O čem dalším Věra Mikulcová promluvila?

  • O pražských krysařících a nemocném buldočkovi
  • Proč svého pejska vozí v kočárku
  • O svém dětství
  • O dopingu a proč není proti němu
  • O svém vlastním tréninku - jak často cvičí?
  • O svém jídelníčku
  • Jak reagovali na její kariéru a partnerku rodiče

Jak Věra Mikulcová v dětství vypadala? Podívejte se do naší fotogalerie.

Zdroj náhledové fotografie k článku: Lifee.cz/talkshow Na kafeečko

Související články

Další články