Nejbizarnější módní trendy roku 2024: Jak se vám líbí banánové podpatky, obří humr nebo capri kalhoty

Nejbizarnější módní trendy roku 2024: Jak se vám líbí banánové podpatky, obří humr nebo capri kalhoty
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejců/koláž: Lifee
Fascinace podmořským světem (a také inspirace Salvatorem Dalím) se zrcadlí v nejnovějším módním počinu extravagantní značky Schiaparelli.Mašle, kterou nelze přehlédnout. Nová kolekce módního domu Nina Ricci.Obří mašle ale vévodí i krásné, leč nepraktické obuvi nové sezony. (Erdem jaro /léto 2024)Kalhotky nás jen tak neopustí. Nově je ve své kolekci servíruje i módní dům Versace.+ 16 fotek+ 17 fotek

S napětím očekáváte nejnovější módní výstřelky nadcházejícího roku? Máte se na co těšit! Vedle sofistikovaných a slušivých směrů ale rok 2024 chystá i několik obskurních módních výzev. Nosit je, to bude vyžadovat trochu odvahy.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 31. 12. 2023 09:00

Letmý pohled na mola věhlasných módních domů a nyní už i na štendry a pulty módních řetězců dává tušit, že si v příštím roce užijeme s módou mnoho zábavy. Nebo snad ve vás nejbizarnější módní směry nadcházejícícho roku 2024 vyvolávají spíše opačné pocity?

Vyvenčete plody moře

Modelky na přehlídkách značky Schiaparelli obtěžkali mořští živočichové v životní velikosti. Jejich černé pouzdrové šaty nebo korzetové overálky v jednoduchém, až minimalistickém provedení, zdobily věrné napodobeniny humrů, krabů, lastury ústřic nebo obří kostry ryb. Na mole britské módní ikony Stelly McCartney naopak nešlo přehlédnout jasnou inspiraci dalším mořským tvorem, siluety šatů i sukní věrně kopírovaly křivky obávaných medúz.

Rok 2024 tak zjevně bude nakloněn mořským potvorám všeho druhu. Na vás je, zda se vydáte cestou explicitního zapojení humra vyvedeného ve zlatě, nebo se cudně pokusíte napodobit tvary elegantního žahavce. Ten svými typickými křivkami oslovil i módní dům Mugler nebo Zimmermann.

Mašli, (ve které) aby vás našli

Dívčí detail, který dominoval mnoha doplňkům i oděvům v právě končícím roce 2023, nabývá s novou sezonou doslova nepřehlédnutelných rozměrů. Mašle, se kterou vás rozhodně nikdo nepřehlédne, to je její velikost, která bude kralovat nadcházejícím měsícům. Inspiraci hledejte v kolekcích značek Nina Ricci, Erdem nebo Simone Rocha. Tam se mašle staly nedílnou součástí modelace a jejich rozměrnost je jednoduše nepřehlédnutelná!

Boty se střapci aneb Zameťte stopy

Uklidit si před vlastním prahem? Hračka, jen co vyjdete z domu, máte zameteno. Nosit se totiž budou boty, kterým není zatěžko s každým vaším krokem decentně zametat vaše stopy. Promenovaly se po mole módního domu Mugler nebo Erdem. Zatímco prvně jmenovaná značka vsadila na střapaté aplikace sahající vysoko nad kotníky, Mugler opět sází na mašli. I nemalou. Jen pozor, abyste si ji při chůzi nepřišláply a neleštily pak chodník svým kompletním outfitem.

Boty 2024: Pozor na banánové slupky!

Jde-li o obuv, nelze opomenout ještě jeden nápadný módní detail, který se dere do popředí. Podpatky našich střevíčků, lodiček i kozaček se podezřele prohýbají. Tentokrát však opačným směrem, oblina se vydouvá směrem ven, pojmenování “banánový podpatek” je tak pro tento tvar naprosto výstižné. Objevily se na propracovaných kožených kotníčkovkách luxusní značky Chloé, najdete je ale i v aktuálních kolekcích módního řetězce COS.

V módním trendu 2024 zůstávají flitrované kalhotky

Už je to oficiální. Kalhotky z běžných oděvů nevymaže ani následující módní sezona. Naopak, je jim dopřáno ještě více prostoru než letos. Nikoho tak už příliš nešokuje, vyrazíte-li si jen tak bez sukně či kalhot. Nezapomeňte ale na patřičně vyšperkovaný kousek, flitry a třpytivé krystaly stylovému svrchnímu prádlu stále kralují. Miucciu Pradu tentokrát okoukali u značky Versace, kde kalhotky ladí do pastelových tónů saténu či žakáru a pozadu rozhodně nestojí ani řada dalších značek.

Polo tričko nudně normální? Kdeže...

Zdá se být obyčejným. Je ale jedním z nejvýraznějších prvků nových módních kolekcí, o to bizarněji je jeho návrat vnímán. Na scénu se vrací původně sportovní, dnes prudce elegantní střih trička zvaný polo. Tedy model s límečkem a krátkou propínací lištou. Pokud si pořídíte některé z notoricky známých značek, které jednoduše odlišuje mini logo na straně srdce, jistě budete v následujících měsících za hvězdu. A kdo že má jeho stylový návrat tentokrát na svědomí? Samozřejmě, že nikdo jiný, než Miuccia Prada a její label Miu Miu.

Capri kalhoty 2024: Prostě slavné, trendům navzdory

Podobně kromobyčejně jako polo tričko se jeví další z bizarních trendů nového roku. Mezi oblíbené střihy se vrací nudně normální kalhoty v délce lehce pod kolena, notoricky známé jako capri. Nepatří k nejlichotivějším, naopak ale doznávají značné obliby nezávisle na aktuálním trendu. Nechme se překvapit, třeba nás návrhářské domy překvapí novou a osvěžující inovací, jak s jejich délkou naložit v duchu třetí dekády 21. století.

První vlaštovku trendy vpádu capri kalhot zpět mezi hity představila už v průběhu roku zpěvačka Dua Lipa (28) se svou kolekcí Vacanza pro módní dům Versace. Puntíkovaném modelu ve stylu Barbiecore nechyběly jedny krátce přistřižené nohavice. A právě uhrančivé zpěvačce sluší tenhle bizarní hit náramně.

Na všechny novinky roku 2024 se můžete podívat ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články