Celebrity, kterým předčasně ukončila život nemoc aids. Kdo ze slavných zaplatil za nespoutaný život nejvyšší možnou daň?

Nemoc si nevybírá
Zdroj: zdroj: pixabay
Freddie Mercury je nejslavnější celebritou, která prohrála svůj boj s adisCharlie Sheen naštěstí žije. Jeho styl života, který žil před tím, než se nakazil je dávno pryčVelký sportovec, kterému nemoc otevřela oči a on dnes pomáhá druhým s nemocí bojovatAnthony Perkins tak moc oddaloval návštěvu lékaře, že už mu potom nebylo pomoci+ 2 fotky+ 3 fotky

Virus HIV byl dlouho považován jen za nemoc homosexuálů. Dnes už víme, že to není pravda a nemocí se může nakazit kdokoliv a s jakoukoliv sexuální orientací. Nevyhýbá se ani slavným osobnostem. Kdo ze slavných si tak moc užíval života, že to přehnal a nakazil se nemocí aids, na kterou není lék?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 26. 03. 2018 14:31

Charlie Sheen

Charlie Sheen býval velkou hvězdou, kterou proslavil sitcom Dva a půl chlapa, ze kterého byl časem vyhozen. Údajně kvůli jeho alkoholovým avantýrám, kdy na natáčení chodil pod vlivem nejen alkoholu, ale také drog. Jeho život bylo jedno velké rodeo plné večírků, žen, sexu a alkoholu. Možná, že dnes si konečně uvědomil, jak moc byl jeho životní styl nespoutaný, a že není dvakrát moc bezpečné si do své postele brát, koho si zamane. Slavný herec je totiž HIV pozitivní. Sice stále žije, ale jak je vidno, už ne tak bujaře, jak tomu bývalo dřív.

Freddie Mercury

Možná nejslavnější oběť aids a zpěvák slavné skupiny Queen. Veřejně se hlásil ke své homosexuální orientaci a dle jeho kolegů z kapely žil velice nespoutaným a bohémským životem. To, že je nakažen HIV, Mercury veřejně přiznal pouhý den před svou smrtí. V té době na tom byl už hodně špatně. Z kdysi statného a svalnatého muže se stala vyhublá troska. Po jeho smrti vyšla jeho píseň Show must go on, ve které se smířený Mercury loučí se životem.

Amanda Blake

Slavná herečka, kterou proslavil westernový seriál Gonsmoke. Byla vášnivou kuřačkou. Kouřila tak moc, že v roce 1977 onemocněla rakovinou dutiny ústní, ze které se ale dostala. Virem HIV ji pravděpodobně nakazil její čtvrtý manžel. Aids už porazit nedokázala.

 Magic Johnson

Patřil mezi nejúspěšnější sportovce všech dob. Jeho hvězdnou kariéru překazil a poznamenal virus HIV. Byl prvním sportovcem, který se k této nemoci dobrovolně a sám přiznal. Naštěstí jeho stav není kritický a s nemocí žije už přes 20 let. Jeho život se po nakažení velice změnil. O této nemoci, o které se nemluví, napsal knihu a založil nadaci, kde se snaží stejně nakaženým lidem pomoci.

Anthony Perkins

Herce pravděpodobně nejvíce proslavil horor Psycho od Alfreda Hitchcocka. O své nemoci netušil několik let, a když pojal podezření, ze strachu, že by to mohla být pravda, raději nešel ani k lékaři. Učinil tak až dva roky před svou smrtí, kdy už mu nebylo možné pomoci. Byl sice ženatý, ale mnoho lidí říká, že byl spíše homosexuálně orientovaný. Oženil se, aby unikl podezření na svou homosexualitu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články