Jak se vyrovnat se smutnou samotou? Tyto čtyři body vám možná pomohou

Občas to na nás padne a my se cítíme jako kůl v plotě.
Zdroj: pixabay

Občas to jednoduše nevyjde a my zůstaneme po rozchodu sami. Samozřejmě ne všichni, kteří jsou single se musí nutně cítit osaměle. Občas to na nás ale přijde a my se utápíme v samotě a depresi. Jak tuto mizernou náladu překonat?

Redaktor
Redaktor 06. 05. 2018 14:57

Smutek ze samoty je přirozený. Člověk už od pradávna žil v tlupách a je tvorem velmi společenským. Když žijeme nějakou dobu sami, je logické, že na nás padne splín. Co vám tedy pomůže tento boj se samotou vyhrát?

Akceptovat realitu

Je to trochu tvrdé, ale musíte si svou situaci připustit. Pomůže vám to odrazit se ode dna. Když si totiž řeknete, že jste opravdu sama a chcete to změnit, budete se také o změnu snažit.

Využijte volný čas pro sebe

Když jste sama, máte najednou plno volného času, Využijte tyto volné dny pro sebe. Začněte se vzdělávat a dělat jednoduše to, co vás baví. Učte se jazyk, zajděte na masáž nebo ke kadeřníkovi a podobně.

Začněte se scházet s přáteli

Že se s vámi rozešel přítel nemusí nutně znamenat, že jste úplně sami. Máte okolo sebe rodinu a přátele. Využijte jich a navštivte je nebo společně něco podnikněte.

Koníčky a zábava

Nové lidi, budoucí partnery a přátele můžete najít úplně kdekoliv. Chtěli jste začít kreslit? Tak hurá do toho. Přihlašte se na kurz. Třeba tam potkáte nějakého malíře, který se vám bude dvořit. Chcete se potápět? Kupte si vybavení a začněte. Třeba se vám zalíbí nějaký potápěč. Možností seznámit se je opravdu spousta. Stačí vyrazit ven a pro něco se rozhodnout. Hodně štěstí!

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články