Jak zvládnout výchovu dítěte, když jste na něj sama. Nebojte se požádat o pomoc

Nikdy to ale nevzdávejte. Jen tak vychováte z dítěte slušného člověka.
Být matkou samoživitelkou je jedna z nejtěžších věcí na světě.Musíte totiž převzít obě role a být dítěti laskavou mámou i přísným tátou.Postarat se o dítě ve dvou lidech už je tak těžké, pokud to máte na bedrech sama, musíte se otáčet o to víc.Vždy je lepší být v páru...+ 1 fotka+ 2 fotky

Být matkou samoživitelkou je jedna z nejtěžších věcí na světě. Musíte totiž převzít obě role a být dítěti laskavou mámou i přísným tátou. Každý má ale své limity, a když už máte pocit, že to nezvládáte, nemusíte se stydět požádat o pomoc.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 03. 2018 00:19

Říká se, že muži z rozvedených rodin jsou více mamánci. Není divu. Kluci zkrátka potřebují mužský vzor, který jim vy, jakožto matka, dáte jen stěží, ale nezoufejte. Charakter z něho může vyrůst, i když žije jen s jedním rodičem. Důležitá je především výchova.

Postarat se o dítě ve dvou lidech už je tak těžké, pokud to máte na bedrech sama, musíte se otáčet o to víc. Nezapomeňte si stanovit pravidla, aby vám potomek neskákal po hlavě, jen kvůli tomu, že na něj nemáte tolik času, kolik byste chtěla.

V případě že tedy máte syna, je dobré mu vštěpovat už od mala, jak se má chovat k ženám a těm zase, jak by se o muže měli starat. Informací, které musíte sdělit a povinností, které musíte zastat je skutečně dvakrát tolik, než kdyby člověk žil ve vztahu.

Nikdy to ale nevzdávejte. Jen tak vychováte z dítěte slušného člověka. V případě, že máte pocit, že je toho na vás moc a nezvládáte, požádejte o pomoc s hlídáním třeba svojí matku nebo profesionální chůvu. Nějaký volný čas přece musíte mít i pro sebe.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články