Nepřehlédnutelné háro i vystupování s kapelou The Supremes: To všechno zpěvačku Dianu Ross vystřelilo na vrchol

Diana Ross byla nepřehlédnutelná nejen pro svůj půvab.
Nepřehlédnutelné háro i vystupování s kapelou The Supremes: To všechno zpěvačku Dianu Ross vystřelilo na vrcholNepřehlédnutelné háro i vystupování s kapelou The Supremes: To všechno zpěvačku Dianu Ross vystřelilo na vrcholTou byla zpěvačka Diana RossNepřehlédnutelné háro i vystupování s kapelou The Supremes: To všechno zpěvačku Dianu Ross vystřelilo na vrchol+ 4 fotky+ 5 fotek

Afroamerická zpěvačka Diana Ross pocházející z Detroitu je známá pro svůj charakteristický hlasový projev i bujnou kštici. Byla celoživotní přítelkyní Michaela Jacksona a proslavila se vystupováním s kapelou The Supremes.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 02. 2018 23:45

Americká zpěvačka Diana Ross pochází z Detroitu. Narodila se v roce 1944 a na svůj afroamerický původ je patřičně hrdá. Již od dětství se věnuje americkému soulu. Už na střední škole začínala zpívat tehdy ještě s budoucími členkami skupiny The Supremes, které se původně jmenovaly Primettes. S těmi vystupovala mezi lety 1961 – 1970. K hvězdné kariéře ji dopomohl především manžel a majitel firmy Motown, Berry Gordy. S tím se rozvedla v roce 1981. S přibývajícím věkem od rozvodu se Diana Ross stále více přikláněla k popu s prvky disco.

Její první sólový singl se jmenuje Reach Out And Touch. Známé jsou třeba i hity Ain’t No Mountain High Enough nebo I’m Still Waiting. Občas si od hudební branže odskočila k té filmové. Důkazem jí jsou role ve filmech Lady Sings The Blues nebo The Wiz. Jednorázový návrat The Supremes se odehrál v květnu 1983, následně se ale členky opět rozutekly. Od devadesátých let její kariéra upadá.

Za svůj život Diana vystupovala s kdekým, ale skutečně dlouholeté přátelství ji pojilo s Michaelem Jacksonem, se kterým si párkrát zazpívala už v The Jackson 5. Spolu s Michaelem si dokonce zahráli ve filmovém muzikálu Čaroděj. Slavný zpěvák pro ni složil píseň Muscles. Po Jacksonově smrti se Diana stala náhradním poručníkem jeho tří dětí. Momentálně je jí 73 let.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články