Nešťastný sexsymbol 50. let.: Smrt Marilyn Monroe je dodnes obestřena tajemstvím

Kdo by jí odolal?

Americká herečka Marilyn Monroe okouzlila nejednoho muže. Svých předností uměla v herecké branži využít. Její krása jí otevřela dveře do síně slávy, zároveň však byla její zkázou. Nakonec se v šestatřiceti letech předávkovala. Okolnosti její smrti zůstaly veřejnosti nejasné do dnešních dnů. Sexsymbol, krasavice, idol. Marilyn Monroe byla nazývána různými přízvisky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 29. 01. 2018 21:56

Všechna přízviska ji ale opěvovala. Možná to byla pro ni satisfakce, když celé dětství strávila v sirotčinci, nebo pěstounské péči. Smlouvu s filmovým studiem Twentieth Century Fox podepsala až v roce 1946. Ta ji vynesla do takových výšin, že už Marilyn dolů z hvězdného nebe nikdy nespadla.

Zemřela v roce 1962. Nebylo jí ani čtyřicet.Na konci svého mladého života byla závislá na uklidňujících lécích, díky nimž se její zdravotní stav neustále zhoršoval a zkaženou reputaci už se jí nedařilo napravit.

Mezi její nejznámější filmy patří Někdo to rád horké, Páni mají radši blondýnky, nebo Slaměný vdovec, kde můžeme spatřit její ikonickou scénu se zvednutými šaty. Snímek Něco musí prasknout byl poslední film, ve kterém si herečka zahrála. Kvůli náhlému úmrtí Marilyn však nikdy nebyl dokončen.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články