Sexsymbol Olga Schoberová. Češka, která prorazila i v Hollywoodu. Odešla do důchodu ve čtyřiceti a hraní jí prý nechybí

Olga byla krásná, ale o kariéře slavné herečky nikdy nesnila
Zdroj: zdroj: pixabay
Byla opravdu nádhernáSe svou krásou prorazila i v USANatočila i několik německých filmůProslavil ji Limonádový Joe a Adéla ještě nevečeřela+ 1 fotka+ 2 fotky

Říkalo se jí česká Brigitte Bardot a dokázala to, co se povede jen velice málo českým umělcům. Uspěla v amerických filmech. Jaký byl její život herečky? A proč by se k filmu dnes již 75letá dáma už nikdy nevrátila?

Redaktor
Redaktor 02. 06. 2019 13:00

Za jejím úspěchem stojí její krása

Olga Schoberová byla sex symbolem šedesátých let, přitom o kariéru herečky nikdy nestála a ani herectví nestudovala. Její krásy si poprvé všiml režisér Antonín Kachlík, který se zrovna chystal natáčet hudební komedii Bylo nás deset. V tomto filmu hrála jen vedlejší postavu, přesto zaujala a byla obsazena do slavné komedie Limonádový Joe aneb Koňská opera. Limonádový Joe byl velkým kasovním trhákem a o krásnou Češku se začali zajímat až za oceánem. Dodnes je první Češkou, která se objevila na titulní straně slavného časopisu Playboy.

V Americe vystupovala pod pseudonymem Olly Schober a prorazila do Hollywoodu. Vdala se za amerického herce Brada Harrisona. Díky němu se stala americkou občankou a v USA začala žít. Natočila tam 25 úspěšných filmů.

Narodila se jí dcera Sabrina, která dnes také pracuje u filmu. Jen ne jako herečka, ale jako stylistka a kostymérka filmových hvězd.

Manželství nevydrželo a s Harrisonem se po pár letech rozvedli. Znovu se vdala. Opět za Američana, muže jménem John Calley. Manželství se po pár letech také rozpadlo. Od té doby žije Schoberová sama.

Opět v Praze

Dnes žije Schoberová v Praze a straní se veškerého veřejného dění. „Hraní mi nechybí vůbec. Víte, já se nikdy necítila být herečkou. A proto jsem taky nikdy nešla za kariérou, nikdy jsem, co se filmu týká, nebyla cílevědomá. Byla jsem jen hezká a to je všechno. A proto si teď také spokojeně a v klidu mohu žít. A věřte, že mi vůbec nic nechybí,“ sdělila Olga v rozhovoru pro server Blesk.cz.

Přejme tedy této velké dámě mnoho štěstí, protože na to, že se nikdy herečkou stát nechtěla, toho dokázala v tomto oboru mnohem více než ti, co pro podobný úspěch celý život dřou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články