Oprah Winfrey nedávno oslavila narozeniny: Předtím stačila změnit celou Ameriku!

Oprah Winfrey nedávno oslavila narozeniny: Předtím stačila změnit celou Ameriku!

Oprah Winfrey (64) je jednou z nejvlivnějších žen v Americe. Afroamerická moderátorka se proslavila především svojí talkshow, která se přestala vysílat v roce 2011 po neuvěřitelných dvaatřiceti letech. Oprah díky ní dostala příležitost ovlivnit miliony životů a zbohatla tak, že se o tom obyčejnému smrtelníkovi ani nesnilo.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 31. 01. 2018 15:20

Celým jménem Oprah Gail Winfrey se narodila ve velmi chudé oblasti Mississippi svobodné náctileté matce. Vychovávala ji především babička, která na ni rozhodně nebyla jako med. Od jejich devíti let ji zneužíval strýc, bratranec a matčin přítel. Matka malé Oprah nevěřila, a tak se zvěrstev na malé dívce dopouštěli zas a znova. Ve čtrnácti ona sama otěhotněla a následně porodila. Dítě však zemřelo krátce po porodu.

Oprah se ve čtrnácti přestěhovala k otci, což jí, jak se ukázalo, zachránilo život. Otec ji nutil ke vzdělání a ona se záhy stala premiantkou třídy. Ještě při škole začala moderovat podvečerní zpravodajství v lokálním rádiu. Posléze se přesunula do televize, kde už zůstala.

8. září 1986 poprvé odvysílala pořad Oprah Winfrey Show, která sledovaností předčila všechny dosud nejpopulárnější pořady. Oprah svou show postupně směrovala k obrazu svému. Od bulváru k pořadu o sebezdokonalení, řeklo by se. Patos, slzy a emoce byly zkrátka v každém dílu a její sláva neznala hranic.

Během mnoha let, co se pořad vysílal se v něm událo nespočet situací, které se divákům vryly do paměti. Moderátorka Ellen DeGeneres přiznala, že je lesba. Právě Oprah Winfrey Show bylo jedno z posledních míst kam zavítal Michel Jackson, než zemřel. Nejlegendárnější scénkou zůstává, když Tom Cruise prozradil, že je zamilovaný do Katie Holmes a začal divoce skákat po gauči. Byl kvůli tomu nesčetněkrát parodován.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články