Standa (20): Otec mi věnoval ke kulatinám originální dárek. Dvě hodiny s kněžkou lásky mě měly připravit na život

Rodinné příběhy: Otec mi věnoval ke kulatinám originální dárek. Dvě hodiny s kněžkou lásky mě měly připravit na život
Zdroj: Unsplash

Standa žije jen se svou matkou. Rodiče sice nejsou rozvedení, ale bydlí každý jinde. Standův otec je totiž bohém, který dal synovi ke kulatým narozeninám netradiční dárek. Zaplatil mu kněžku lásky.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 03. 06. 2024 19:00

Svoje kulaté narozeniny jsem slavil víckrát. Nejdivočeji se svými kamarády. U otce na zahradě jsme postavili stany a celý víkend jsme pařili.

Otec byl vždycky bohém, matka puntičkářka

Přes den jsme se chodili koupat do nedalekého rybníka, večer grilovali a alkohol tekl proudem. Otec je bohém, držel krok s námi. Celý víkend se povedl a budu na něj dlouho vzpomínat. V pubertě jsem otce nechápal. Jeho způsob života mě rozčiloval. Nebylo na něj spolehnutí. Vše mu člověk musel opakovaně připomínat. Otec je malíř. Celé dny maluje se sklenkou v ruce a žije si ve svém světě.

Asi proto s ním matka nebyla schopna vydržet. Ona je manažerka. Její život má řád, vše zorganizuje do posledního detailu. Asi chápu, že otec matku v mládí okouzlil, jenže potom jsem se narodil já a bylo potřeba, aby otec začal být zodpovědný. A to on neuměl. Když mi bylo pět, rodiče začali žít odděleně. Vycházíme spolu všichni hezky, scházíme se, pořádáme společné obědy, ale každý z mých rodičů si žije po svém.

Oslava narozenin se povedla na výbornou

S matkou jsem měl distingovanou oslavu. Pozvala mě do skvělé restaurace na degustační menu. Při chutném jídle jsme si povídali a dostal jsem nový mobil. Protože to byly kulaté narozeniny, matka mě příjemně překvapila, když mi navíc zaplatila i letní poznávací zájezd, který máme v plánu s kamarády. Život s mámou je fajn. Nemáme spolu žádné konflikty, a co se řekne, to platí.

Poslední oslava se konala v kruhu rodinném. Matka s otcem uspořádali rodinný oběd v restauraci pro babičky, dědečky a ostatní příbuzné. Velice si vážím, jak elegantně vyřešili rozdílnost svých povah. Jsem moc rád, že mám rodinu pohromadě. Oslava skončila a při odchodu mi otec dal do ruky obálku se slovy: "Rozdělej si to, až budeš sám, a užij si to." Měl u toho tajemný výraz ve tváři.

Otec mi věnoval dvě hodiny s prostitutkou

Zvědavě jsem večer obálku rozdělal. Od divokého otce jsem čekal ledacos, ale toto mě překvapilo. V obálce jsem našel dopis, v němž táta krásně shrnul náš vztah. A na kartičce jsem navíc našel instrukce. Otec mi zaplatil luxusní prostitutku. Domluvil nám dvě hodiny v hotelovém pokoji.

Nejprve jsem byl vyveden z míry a praly se ve mně nepříjemné pocity. Potom jsem začal pociťovat strach a stud. Vůbec jsem si nedokázal představit, co budu dělat a jak se budu chovat. Mám za sebou jednu sexuální zkušenost s kamarádkou, ale moc se mi nedařilo. Celou noc jsem o dárku od otce přemýšlel a druhý den jsem to viděl jinak. Vlastně proč ne? Proč nezkusit sex s profesionálkou. Uvědomil jsem si, že asi v sobě mám i část otcovy povahy a on moc dobře věděl, že dárek využiju. Za pár hodin půjdu do hotelu a vlastně se těším.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články