BB krém a CC krém: Znáte rozdíly?

BB krém a CC krém: Znáte rozdíly?
Zdroj: Notino

BB krémy byly na trhu dříve, CC krémy přišly později. Jde jen o reklamní trik, nebo skutečně přináší něco nového? Jaký se hodí pro vaše potřeby a co vlastně znamenají zkratky písmenek v názvu?

Redaktor
Redaktor 02. 02. 2021 07:00

Rozdíl vyplývá už ze samotného názvu. Zatímco BB cream je zkratka z beauty/blemish balm, tedy zkrášlující balzám, CC značí control/correcting neboli barevně sjednocující.

BB krém je tónovací krém pečující o pleť

BB krém je kombinací dvou produktů – lehkého makeupu a pečujícího krému. Častokrát dokáže pokožku hydratovat, vyživovat či chránit před UV zářením, to už záleží na složení konkrétního BB krému.

Hodí se tedy v situaci, kdy chcete mírně sjednotit pleť, ale nemáte chuť nanášet make-up. Aplikovat krém je daleko snadnější, berte ovšem v úvahu, že BB krémy mají pouze lehké až střední krytí. Jsou vynikající pro mladou pleť nebo ženy, které si nepotrpí na těžký make-up a chtějí jen lehce vylepšit svoji pleť.

CC krém dokáže zakrýt i nedokonalosti

CC krém je podstatně hutnější, má lepší krycí schopnosti, schováte s ním i takové nedokonalosti, jako je zarudnutí pokožky nebo tmavé skvrny pod očima. Zatímco BB krém nahrazuje make-up, CC krémem lze nahradit korektor. Už nemusíte používat hydratační krém a korektor zvlášť, CC krém nabízí dva přípravky v jednom.

Make-up, BB nebo CC krém?

Ani jeden z výše jmenovaných krémů nedokáže plně nahradit make-up. Jde o tónovací krémy, které jedné ženě mohou vyhovovat, a další naopak nemusí. Jsou skvělé pro každodenní péči, na pleti jsou lehčí, takže je téměř necítíte. Kromě času při nanášení šetří i peníze, protože v koupelně najednou nemusíte mít dva či tři přípravky, nýbrž pouze jeden. Pokud vám ale více vyhovuje mít přípravky samostatně, není na tom nic špatného.

Mimochodem, existují i DD krémy určené pro redukci vrásek, vypnutí pleti a ochranu proti škodlivinám v ovzduší, a EE krémy čisticí pokožku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články