Trendy boty na jaro 2023: Nosit se bude vysoká platforma a výrazné zdobení

Trendy jarní boty 2023.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Růžové kozačky na podpatku. H&M,1 699 KčDIESEL Boots, 3 156 KčBaleríny se zdobenou sponou. Manolo Blahnik, 26 320 KčLodičky na platformě. H&M, 1 199 Kč + 8 fotek+ 9 fotek

Podobně jako se od sebe liší jarní kolekce známých oděvních značek, i trendy v obuvi na jaro 2023 se různí. Prošli jsme za vás módní přehlídky a vypíchly pár hlavních proudů, kterými se můžete inspirovat i vy.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 28. 02. 2023 09:00

Z počátku jara, dokud je ještě mrazivo, můžeme nějakou dobu balancovat mezi jarní a zimní obuví v podobě volných kozaček. Ty, ve všech možných barevných odstínech, pozorujeme na módních blogerkách. Často bývají až tak volné, že spadnou ke kotníkům.

Nedokonalost a vesmírné platformy

Zajímavé kousky předvedla značka Diesel. Džínové kozačky poskládané z ústřižků, ale i volné boty s krokodýlím vzorem. Firma se pro svou jarní kolekci inspirovala nedokonalostí. „Všechny kusy jsou díky zpracování a designu ‚nedokonalé‘. To se mi nejen líbí, ale také nás to vrací k demokratickému principu. Diesel je značka pro každého, ať jde o kdokoliv a jakkoliv se cítí; každý jsme jiný, neexistují dva stejní lidé. Navíc ten kousek má vypadat ‚rozbitý‘, abyste s ním mohli žít navždy – je nerozbitný,“ uvedl pro magazín Vogue kreativní ředitel značky Diesel Glenn Martens.

Jedním z hlavních trendů, který se prolne do všech typů obuvi, bude několikacentimetrová platforma. Na ní je cosi vesmírného, co nás módně posouvá do dob, které si zatím dokážeme představit jen mlhavě. Přesto věříme, že pokud se něco bude nosit i za sto let, bude to právě platforma. Letos to budou lodičky se silnou podrážkou a o to vyšším podpatkem, černé mokasíny s kovovou přezkou a tenisky. Vše samozřejmě s tlustou platformou, díky které budeme o něco vyšší.

Jarní obuv ve znamení kamínků, šňůrek i nízkých podpatků

V jarních měsících, kdy už bude tepleji, můžeme vyklouznout z bot na platformě do plochých sandálů a balerín s ozdobnou přezkou posetou kamínky. Inspirovat se můžeme například návrhářem Manolem Blahnikem, který právě takový model představil, a inspiroval tak další značky. Jaký trend bude určitě sílit, jsou sandály se šňůrkami, které si omotáte kolem kotníků a lýtek.

Gucci nebo Miu Miu zase ukázaly modely otevřených sandálů na nízkém podpatku. Z nich vás nebudou bolet nohy, přesto udělají velkou parádu. Vypadají totiž skvěle a kdo miluje zvuk podpatků, nebude o nic ochuzen. Podobné modely můžeme očekávat i v módní řetězcích, do kterých chodíme běžně nakupovat.

Pro inspiraci na jarní trendy obuv můžete nahlédnout do fotogalerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články