Covidová doba stále s námi: Dbejte na to, čím si dezinfikujete ruce

Covidová doba stále s námi: Dbejte na to, čím si dezinfikujete ruce
Zdroj: HARTMANN-RICO

Všude se na nás valí informace o tom, jak je pandemie koronaviru stále silnější a nebezpečnější. Je tedy nutné dbát na zvýšenou hygienu rukou ještě více než dříve. Myjte si tedy ruce vodou a mýdlem několikrát denně a pokud k tomu nemáte příležitost, vždy sáhněte po kvalitní dezinfekci.

Speciální projekt
Speciální projekt 18. 03. 2021 08:00

Doba covidu je tu stále s námi, a i když bychom byli všichni rádi, aby bylo vše za námi, na lepší časy se bohužel neblýská. Pojďme tedy na sebe a své zdraví myslet ještě více než dříve. Chraňme se důslednou hygienou rukou.

Mýdlo s vodou je základ

Tam, kde je dostupné mýdlo s vodou, jde o naprosto dostačující ochranu, pokud dodržujete zásady správného mytí. Nezapomeňte si vždy mydlit ruce mýdlem minimálně dvacet vteřin a pak si je pořádně opláchnout pod tekoucí vodou.

Pokud však cestujete MHD, jdete na nákup do supermarketu nebo třeba letíte letadlem, je nutné mít po ruce dezinfekci. Každá dezinfekce však není stejná, proto dbejte na její kvalitu.

Kvalita dezinfekčního přípravku je dána jeho účinností a tím, jak pečuje o pokožku rukou. Na trhu je množství čisticích gelů na ruce, které nemají prokázaný dezinfekční účinek ani proti bakteriím, natož proti virům. Chybu při výběru svého přípravku neuděláte, pokud budete preferovat takový, který se používá ve zdravotnictví. Takové přípravky jsou věrohodně otestovány a likvidují i koronavirus - za 15 až 60 vteřin.

HARTMANN-RICO

Dezinfekce může vysušovat pokožku

Mnozí z nás si myslí, že dezinfekce s vysokým obsahem alkoholu při častém používání vysušuje pokožku, ale není tomu tak. Na trhu jsou k dostání i takové, které naopak pokožku hydratují.

Berlínský Institut Roberta Kocha zkoumal účinky přípravků Sterillium na pokožku při napodobení klinických podmínek. Po dobu deseti dnů si dobrovolníci nechali třicetkrát denně pokrýt jednu ruku přípravkem. Už na konci prvního týdne byla hydratace této ruky po ošetření dezinfekcí o 30,4 % vyšší než na začátku. Účastníci popsali přípravek Sterillium jako „jemný a velmi dobře snášený“.

Hydratujte své ruce

Zatímco hydratace se díky Sterilliu zvýšila o třetinu, neošetřovaná pokožka naopak strádala a přišla o 6,1 % vody. Pravidelné používání přípravku Sterillium  vedlo prokazatelně ke zvýšení hydratace pokožky.

Pokud tedy chcete kvalitní dezinfekci, která vaši pokožku nebude vysušovat, ale hydratovat, příjemně voní a má kýžený efekt, sáhněte rozhodně po této.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články