Dnes se slaví Mezinárodní den bez kalhotek. Tak pojďte na ostro. Je to zdravé, svůdné a sexy

Dnes se slaví Mezinárodní den bez kalhotek. Tak pojďte na ostro. Je to zdravé, svůdné a sexy
Zdroj: Freepik

Dámy, přiznejte se, která z vás čas od času ráda chodí na ostro? Právě dnes je k tomu ideální příležitost. Počasí takovému stylu sice zrovna nenahrává, po celém světě se ale slaví Mezinárodní den bez kalhotek. Této příležitosti určitě využije nejedna celebrita.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 22. 06. 2020 13:32

Slavné osobnosti se rády předvádí a ukazují svá – často pořádně odhalená – těla. A spousta z nich nezapomene oslavit ani Mezinárodní den bez kalhotek, do kterého se může zapojit každá z vás. Je jedno, jestli budete doma, půjdete na nákup nebo do společnosti, ale jeden takto strávený den, to může být zajímavý adrenalinový zážitek.

Pocit svobody

O vzniku Mezinárodního dne bez kalhotek se traduje několik teorií a nikdo vlastně neví, jak vlastně započal. Všeobecně se má ale za to, že se slaví od 80. let a jeho základním posláním je, aby se ženy cítily svobodně a taky, aby se svobodně oblékaly.

Historie kalhotek spadá do 12. století. Pořádný rozmach ale zažily až později a populární se staly někdy v 18. století, kdy se začalo myslet také na to, aby nějak vypadaly. Později jejich délku výrazně zkrátila módní návrhářka Lady Duff Gordon a následně je proslavila i tenistka Gussie Moran, která si je na turnaji ve Wimbledonu navlékla pod krátkou sukni.

Je libo tanga, nebo bikiny?

„Současné“ kalhotky se začaly nosit ve třicátých letech minulého století. Na začátku je nosily hlavně děti, před světovou válkou se ale staly také součástí dámských šatníků. Od té doby jsou naprostou samozřejmostí a vyvinuly se do spousty podob od bikin, přes tanga až po boyshorts.

Kalhotky mají nejen chránit, ale taky přitahují muže. Den bez kalhotek je pro ně však zajímavý ještě o něco víc.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články