Je libo holuba, krysu nebo paruku? Sarah Jessica Parker spustila vlnu obliby bizarních kabelek

Je libo holuba, krysu nebo paruku? Sarah Jessica Parker spustila vlnu obliby bizarních kabelek
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Stačilo pár záběrů z natáčení série A jak to bylo dál... a z holubí kabelky se stal hit. Koupíte ji za 890 dolarů, tedy pokud není beznadějně vyprodaná.Kabelka do ruky díky 3D tisku dokonale napodobuje vzhled neoblíbeného opeřence. Jejím autorem je extravagantní severoirský návrhář JW Anderson.Útroby holuba pojmou opravdu jen to nejnutnější.Došli holubi? Na řadě je krysa. Ta, kterou navrhuje Thom Browne, je z luxusní telecí kůže a stojí 3 500 dolarů.+ 6 fotek+ 7 fotek

Ať v Praze nebo v New Yorku, holubi se netěší zvláštní oblibě v žádné světové metropoli. Když se ale objeví v náručí herečky Sarah Jessiky Parker (58) při natáčení seriálu A jak to bylo dál..., rázem je z nich privilegovaný tvor.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 29. 03. 2023 08:50

Holub, kterého třímala hrdinka Sexu ve městě v jedné z připravovaných scén, samozřejmě není živý. Jde o kabelku. Ano, čtete správně. Kabelka věrně napodobující obzvlášť v New Yorku téměř kultovního, ale i velmi neoblíbeného opeřence, pochází z dílny návrháře JW Andersona a vznikla inovátorskou metodou 3D tisku.

Její cena ohromí stejně jako vzhled. Věrnou napodobeninu holuba, do které naskládáte maximálně kreditní kartu, rtěnku a pár sponek do vlasů, si můžete pořídit za 890 dolarů (cca 20 tisíc Kč). Sám autor pro magazín GQ před nedávnem ozřejmil, proč si vybral právě tohoto opeřence. „Holubi jsou zkrátka nejúspěšnější ptáci,“ tvrdí. Že na tom něco bude, dokazuje i fakt, že je jeho holubí model momentálně beznadějně vyprodán.

Bizarní kabelky: Když dojdou holubi, na řadě je krysa

Radost si tak můžete udělat třeba podobně bláznivým kouskem věrně napodobujícím dalšího neoblíbeného obyvatele velkoměst, „krysí“ kabelkou od dalšího extravagantního designéra Thoma Brownea. Koneckonců, holubi jsou pro mnoho lidí takovými „krysami oblohy“.

Věrnou napodobeninu krysy z luxusní telecí kůže lze u Thoma Brownea pořídit za 3690 eur (cca 88 tisíc korun). Tento návrhář ale svými kousky nadchne i milovníky jiných živočišných druhů. K oblíbeným modelům z jeho dílny patří například kabelka ve tvaru jezevčíka, kočky nebo žirafy. A nosit je mohou i muži. Původně je krysí model ostatně určen právě jim.

Kabelky evokující paruku nebo domácího mazlíčka

Trend neotřelých psaníček ale holubí inspirací letos rozhodně nekončí. Rozruch způsobily nepřehlédnutelné kabelky také na přehlídce nové kolekce Victorie Beckham na nedávném pařížském týdnu módy. Modelky třímaly v podpaží podivné vlasaté předměty. Až na druhý pohled, a také po bližším prozkoumání (mimochodem velmi povedené) kolekce úspěšné návrhářky, je zřejmé, že jde o velmi nápaditou kabelku zdobenou záplavou jemných třásní. Mini variantu vlasaté kabelky ve tvaru váčku si můžete opatřit za 24 800 Kč a prodává se hned ve třech velikostních variantách. Tedy, pokud máte štěstí.

I po tomto modelu se nedlouho poté, co se s kabelkou v podpaží a růžových midišatech rovněž ze své dílny objevila Victoria před pár dny v ulicích, okamžitě zaprášilo.

Milovnicí bizarních kabelek je také zpěvačka Lucie Bílá. Bláznivé modely, které vynesla do společnosti, najdete ve fotogalerii níže.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články