Jarní módní tipy pro ženy s velikostí XL: Podprsenka s nosností až 6 kilo i zeštíhlující šaty podle Ashley Graham

Jarní módní tipy pro ženy s velikostí XL: Podprsenka s nosností až 6 kilo i zeštíhlující šaty podle Ashley Graham
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejce/koláž Lifee
Ashley Graham je vzorem pro ženy plus size velikostí. Na sobě má koženkové šaty Cultnaked.Model značka prodává i v černé barvě až do velikosti XXL za 390 dolarů. Pokud se necítíte na koženku, zkuste řasené šaty z Manga, které jsou k dostání do velikosti 4XL. Cena saténových šatů 1 999 Kč.Krásné košilové šaty se svislými proužky také opticky zeštíhlí a mají je až do velikosti XXL v Zaře. Cena 1 199 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Jarní paprsky už pomalu svádějí k nákupům na novou sezonu. Tentokrát jsme se zaměřili na módu, kterou mohou oblékat ženy s velikostí XL a výše. Vzorem je v této oblasti modelka Ashley Graham, která je i se třemi dětmi stálicí na molech návrhářů, již se nebojí oblékat ani ženy s křivkami.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 03. 03. 2023 08:00

Trendy model Ashley Graham z úvodního snímku dává plus size postavě krásnou siluetu. Šaty z veganské kůže nabízí značka Cultnaked v hnědé i černé barvě a na jejich stránkách je najdete nafocené na modelce XS i XXL. To mnohé napoví, a dámy s větší velikostí tak mají možnost vidět, jak by v takových šatech vypadaly ony, což bohužel nedělají všechny značky.

Jarní šaty pro plus size dámy

Nabídka jarních šatů větších velikostí je čím dál širší a v e-shopech najdete i větší velikosti než XL. Několik šatů, které budou lichotit bujnějším křivkám, jsme pro vás vybrali i do galerie. Ať už se řídíte trendy, nebo dáváte přednost pohodlí, vaší postavě budou sedět zavinovací šaty, svislé proužky a modely, které zdůrazní nebo naznačí pas.

Silnější postavě sluší i výstřihy do V, které posilují linii ramen a prodlužují krk a trup. Širší výstřih tak lehce opticky vyvažuje široké boky. Dalším trikem, jak se vizuálně zeštíhlit, je oblékat se do jedné barvy. Minimální kontrast a správný střih vám může ubrat něco, co byste rádi zakryli. 

Prádlo pro obdařenější dámy

Jestli dlouhodobě hledáte podprsenku s velkými košíčky, která zároveň unese vaše vnady, doporučujeme se podívat na model z dílny českého výrobce prádla. Triola nabízí model Vega určený pro ženy s košíčky do velikosti K a obvodem pod prsy až 105 cm. Nevyztužené koše z italské krajky udrží prsa až do váhy šesti kilogramů.

„Často nám psaly ženy s velkými prsy, že postrádají na trhu krajkové podprsenky ve velkých velikostech. Mají třeba prsa J a K a nic sexy na sebe nemohou sehnat,“ vysvětluje specializovaná návrhářka a modelářka z Trioly Dana Čermáková. „Hledali jsme na zahraničních veletrzích takovou krajku, která by svojí pevností unesla 4 – 6 kilogramů, měla krásnou texturu, neodírala se, nežmolkovala a netrhala. Krajku jsme podšili neviditelným tylem v tělové barvě, vnější boky košů zpevnili malými úzkými vsadkami, aby byla prsa fixována na středu hrudníku a v měkkém koši se neroztékala do stran,“ uvádí Čermáková.

Neváhejte se inspirovat v naší galerii, kterou sestavila plus size redaktorka Kristina.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články