Laserové epilace: Zbavte se chloupků natrvalo. Je vhodná i na obličej či třísla

Laserové epilace: Zbavte se chloupků natrvalo. Je vhodná i na obličej či třísla
Zdroj: Dermaestet

Zbavování se chloupků je důležitou součástí zkrášlování každé ženy. Pryč jsou ty časy, kdy se musely obden holit žiletkou, aby neměly na nohách nepříjemné struhadlo. Nyní se většina žen raději svěří do rukou odborníků, kteří je bezbolestně zbaví chloupků po celém těle.

Speciální projekt
Speciální projekt 01. 06. 2020 07:00

Velmi oblíbenou metodou odstranění chloupků je laserová epilace. Ta funguje na principu vysílání laserového paprsku přímo do vlasového folikulu, čímž zničí pouze jej a tkáň okolo zůstane nedotčena. Velkou výhodou laserové epilace je to, že ji lze aplikovat na všechny typy chloupků, bez ohledu na jejich barvu, umístění či tloušťku. Díky tomu se značně liší od jiných přístrojů na trhu.

Rozdíl mezi depilací a epilací

Nepleťte si však epilaci a depilaci. Depilace odstraňuje pouze viditelnou část chloupku, epilace jej zničí i s kořínkem. Epilací navíc existuje několik druhů, vy si tedy můžete vybrat tu nejvhodnější.

Vosková epilace

Nejznámější je voskové epilace, kterou nabízí většina kosmetických salónů. Tato metoda však funguje jen na chloupky s délkou dva až tři milimetry, kratších se díky ní nezbavíte. Také pamatujte na to, že tato metoda může být dosti bolestivá. Pokud je tedy pro vás právě toto ten důvod, proč se epilaci vyhýbáte, tak na tu voskovou rovnou zapomeňte. Další nevýhodou této epilace je náročnost, pokud nedojde k úplnému odstranění vlasového folikula, chloupek se přetrhne, může zarůstat a následně se zanítit. Horké vosky zase tu a tam způsobí popáleniny nebo stroupky. Snazší alternativou jsou rozhodně cukrové pasty, se kterými se pracuje lépe.

Dermaestet

IPL epilace

IPL epilaci lze nyní provádět v pohodlí domova, když vlastníte ten správný přístroj. Jde o epilaci intenzivním pulzním světlem, které generuje světelný záblesk o různé vlnové délce. Výhodou sice je, že k používání přístroje k IPL epilaci není potřeba proškolený personál, ale dobrých výsledků dosáhnete pouze u tmavých a hrubých chloupků. Ideální je se před IPL epilací dostatečně dlouhou dobu neholit. Hlavním rozdílem oproti klasické laserové epilaci je fakt, že IPL je zaměřena především na zpomalování růstu chloupků a ne přímo na jejich zničení. Její účinnost je pouze kolem 60 %. IPL přístroje často bývají nesprávně zaměňovány za laserovou epilaci.

Laserová epilace

Pokud hledáte metodu, která dokáže spolehlivě odstranit většinu chloupků kdekoli na těle – laserová epilace bude pro vás trefou do černého. Poradí si navíc nejen s tmavými ale také se světlými chloupky. Laserovou epilaci by měl provádět proškolený zdravotnický personál. Pokud tedy uvidíte nabídku laserové epilace ve specializovaném kosmetickém salónu – ujistěte se, že se opravdu jedná o laserovou epilaci, kterou provádí proškolený zdravotník a zároveň se nejedná o IPL epilaci, kterou salóny často nesprávně zaměňují za laserovou epilaci. Případně se před návštěvou alespoň informujte o zkušenostech klientů.

Dermaestet

Průběh ošetření

Na brněnské klinice Dermaestet jsme zeptali odborníků, jak toto ošetření probíhá: "Na základě fototypu klienta stanoví náš proškolený zdravotník optimální hodnoty laserového paprsku a zahájí epilaci. Pro zaručení maximálního efektu musí být epilace vždy prováděna podle přesně daného vzorce, který se liší podle konkrétní partie. Při ošetření poté dochází k odstranění chloupků pouze v aktivní fázi růstu, proto je někdy potřeba návštěvu opakovat." sdělila MUDr. Zuzana Vykutilová, uznávaná lékařka v oboru estetické dermatologie a plastické chirurgie.

Na této brněnské klinice Dermaestet navíc mají přístroj pro diodovou laserovou epilaci s chladící koncovkou, která kontinuálně ochlazuje pokožku na 2 °C. Díky tomu je ošetření zde zcela bezpečné, bezbolestné a oblast je chráněna před popálením.

Účinnost laserové epilace

Laserová epilace je účinná až na 92 % a zasáhne všechny chloupky bez ohledu na jejich  barvu, strukturu i tloušťku. Diodový laserový paprsek je vyslán přímo do vlasového folikulu, kde zničí kořínek chloupku a zajistí tak trvalý účinek odstranění chloupku.

Dermaestet

Příprava na ošetření

Na laserovou epilaci se nemusíte nějak extra připravovat. Stačí, když si dva měsíce nebudete na místě, které chcete epilovat, trhat chloupky, aby byla laserová epilace co nejefektivnější. Nebojte, nemusíte chodit zarostlé, ale volte holení žiletkou. To důkladně aplikujte především den před samotný zákrokem. Právě díky pečlivému oholení a odborné manipulaci bude zákrok bezbolestný. Po epilaci diodovým laserem byste se neměli po dobu 2 až 3 týdnů opalovat. Buď zakryjte dané místo oblečením, nebo pravidelně používejte kvalitní krém na opalování s UV filtrem s SPF 50+. Dvanáct hodin před zákrokem nepoužívejte na dotyčná místa žádnou kosmetiku.

Kdy není možné ošetření podstoupit?

Ošetření nemůžete podstoupit v několika případech. Například pokud probíhá kožní infekce v oblasti, kterou chcete chloupků zbavit, nebo v případě těhotenství, cukrovky, epilepsie, poruchy srážlivosti krve a krevního tlaku. Pokud máte v místě tetování nebo jizvy, úspěch také neočekávejte.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články