Ledvinky zažívají velký comeback: Vyberte si tu pravou pro léto 2022, s níž zaručeně zazáříte

Ledvinky zažívají velký comeback: Vyberte si tu pravou pro léto 2022, s níž zaručeně zazáříte
Zdroj: Koláž Lifee.cz
Stylová oranžová dámská ledvinka. KARL LAGERFELD, 5022 KčČerná ledvinka z imitace kůže s kovovou ozdobou. JOHN RICHMOND, 3058 KčDámská ledvinka v odstínu Bottega Green. JENNY FAIRY, 899 KčHravá jarní ledvinka v růžovém designu. PINKO, 2695 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Je to už pár let, co ledvinky ohlásily svůj velký návrat a od té doby jako by se s nimi roztrhl pytel. Jsou k vidění prakticky všude. Jaká je jejich historie a proč byste si ji měla letos pořídit i vy?

Dana Klementová
Dana Klementová 12. 05. 2022 09:00

Jen těžko bychom hledali praktičtější a stylovější tašku, než je ledvinka. Její funkčnost propojená s nevšedním designem bezpochyby okouzlí i vás. 

Odkud ledvinky pocházejí?

Historie ledvinek je velmi pestrá. Už kdysi domorodí Američané nosili okolo pasu malé kožené kapsičky, které lze s trochou fantazie považovat za předchůdce ledvinek. Následně ke vzniku ledvinek napomohli v 60. letech sportovci a horští záchranáři, kteří okolo pasu nosili menší taštičky, kde měli schované malé lékárničky.

O ledvinkách jako takových pak můžeme hovořit až okolo 80. let minulého století, kdy se začaly objevovat na přehlídkových molech a v ulicích větších měst. První byly k vidění především v USA. K nám se tento trend dostal o něco později. A i když měl tehdy ledvinky prakticky každý, po nějakém čase přestaly být k sehnání a pořídit jste si je mohli pouze v tržnicích. Před pár lety ale ledvinka ohlásila svůj velký comeback.

Praktičnost a styl v jednom

Ledvinky jsou po letech znovu tak oblíbené především díky své praktičnosti kombinované s estetikou. Je to totiž právě ledvinka, co skvěle doplní každý outfit, dodá mu šmrnc a zároveň se vám do ní vejde vše potřebné

Její výhodou je také to, že díky ní můžete mít volné ruce, ale oproti batohu, který nosíte na zádech, máte své věci neustále pod kontrolou. Což pak oceníte především během cestování. 

Jak ledvinku nosit?

Kromě všech již zmiňovaných benefitů má ledvinka ještě jeden. A to ten, že ji můžete nosit hned na několik způsobů, například na hrudi, okolo pasu nebo ji můžete hodit přes rameno. S jedinou ledvinkou tak hravě vykouzlíte hned několik originálních outfitů

Inspirace na trendy ledvinky pro rok 2022

Pokud hledáte inspiraci na stylové ledvinky pro rok 2022, můžete si prohlédnout naši fotogalerii. Trendy kromě tradičních sportovních ledvinek zůstávají především ty kožené v klasickém černém nebo barevnějším provedení. 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články