Měření tlaku a EKG doma: Dnes naprosto běžná záležitost

Měření tlaku a EKG doma: Dnes naprosto běžná záležitost
Zdroj: Hartmann - Rico

Většina z nás kvůli měření krevního tlaku či EKG navštěvuje lékaře, což ale v dnešní době není nezbytně nutné. Existují moderní a kvalitní přístroje, které vám nejen změří krevní tlak v pohodlí domova.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 14. 04. 2021 08:00

Dnes už není výjimečnou situací, když si měříme hodnoty krevního tlaku mimo ambulanci. Mohou za to kvalitní tlakoměry, které si můžete pořídit i domů. Nejen, že se tak vyhnete návštěvě nemocnice či přeplněné čekárně u svého praktického lékaře, ale navíc si hodnoty můžete změřit kdykoliv chcete.

Hartmann-Rico

Nutné je dodržovat pravidla

Při měření samozřejmě musíte dodržovat určitá pravidla, aby byly výsledky adekvátní. Myslete také na správnou metodu měření. Ideálně když jsou rovnou dvě – oscilometrická, která měří hodnotu krevního tlaku, a poslechová, která u domácích tlakoměrů nahrazuje poslech fonendoskopem. U této kombinace měření je možné měřit i tepovou frekvenci, proto takto vybavené tlakoměry umí naměřit hodnoty i u osob s nepravidelným srdečním rytmem. 

Pokud bychom se měli bavit konkrétně, doporučili bychom přístroj Veroval s EKGJe ideální v tom, že je malý, ale i přesto umí spoustu věcí. Po přiložení dvou senzorů do oblasti srdce se z tlakoměru stává EKG. Zaznamenává nebezpečnou fibrilaci předsíní, která poukazuje na infarkt nebo mozkovou mrtvici a extrasystoly – skóre známky oběhové poruchy či zánětu srdečního svalu.

Lékař hraje i nadále klíčovou roli: Pravidelné měření a zaslání záznamů

Hartmann-Rico

Takový přístroj mít doma je vhodné především v tom případě, když si máte hodnoty měřit pravidelně. Ideálně pak můžete Veroval s EKG vytáhnout pokaždé, když pociťujete příznaky. Je to mnohem příjemnější a praktičtější, než nosit holter několik dní na těle.

Další velkou výhodou je, že tento přístroj umí vyhotovit jednoduchý elektrokardiogram, který obratem můžete zaslat svému lékaři. Pokud však chcete být ještě důslednější, můžete si vést elektronický deník naměřených hodnot krevního tlaku. Díky těmto moderním funkcím je umožněno být ve spojení se svým lékařem, kterému tyto sdílené informace významně pomohou určit, či je nutná vaše návštěva a případné další odborné vyšetření. 

Pokud jsme vás přesvědčili ke koupi domácího tlakoměru, tak sáhněte po těch od společnosti HARTMANN-RICO, které jsou aktuálně k dispozici v online prodeji s dopravou zdarma.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články