Michael Jackson utrpěl před 38 lety popáleniny při natáčení. Které další celebrity se zle zranily na place?

Michael Jackson utrpěl před 38 lety popáleniny při natáčení. Které další celebrity se zle zranily na place?
Zdroj: Showpix
1,5 milionu dolarů, které Jackson dostal jako kompenzaci za popáleniny, se rozhodl věnovat nemocnici. Michaela Jacksona lidé milovali pro jeho songy Thriller nebo Bad. Zároveň měl silné ekologické a filantropické cítění.V osmdesátých letech, kdy popáleniny během natáčení reklamy utrpěl, byl Michael Jackson na vrcholu kariéry.George Clooney v médiích promluvil o tom, že zranění, které si přivodil během natáčení Syriany, se neobešlo bez trvalých následků.+ 9 fotek+ 10 fotek

Zpěvák Michael Jackson utrpěl před 38 lety, 27. ledna 1984, děsivé popáleniny druhého a třetího stupně během natáčení reklamy pro značku nealkoholické limonády. Král popu však není jedinou známou osobností, která si při práci přivodila vážný úraz. V nemocnici skončili také George Clooney, Bruce Willis nebo Tom Cruise.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 27. 01. 2022 14:30

V osmdesátých letech, kdy se reklama natáčela, byl Michael Jackson na vrcholu kariéry. Kontrakt, který tenkrát s výrobcem ikonické limonády podepsal, byl na neskutečných pět milionů dolarů.

Hořící Michael Jackson pokračoval ve výstupu

Podle britského magazínu Express pohltily v kalifornském studiu plameny zpěvákovy vlasy a obličej. Během natáčení šestého záběru totiž nečekaně explodovala pyrotechnika. Jackson ještě krátce pokračoval ve svém výstupu, protože si zřejmě neuvědomoval, že hoří. Tehdejší umělcův lékař Steven Hoefflin měl poznamenat, že popová hvězda „utrpěla popáleniny druhého stupně o velikosti dlaně a v menší míře také popáleninami třetího stupně.“

Jackson musel být převezen do nemocnice, od společnosti však také obdržel štědrou finanční kompenzaci ve výši 1, 5 milionu dolarů. Navzdory děsivému zážitku zpěvák naložil s penězi příkladně - daroval je nemocnici, ve které ho ošetřovali.

George Clooney po nehodě zvažoval sebevraždu

Ocitl jsem se v situaci, kdy jsem si říkal: Takhle nemohu žít," komentuje George Clooney podle magazínu Hollywood Reporter své pocity poté, co se těžce zranil v průběhu natáčení snímku Syriana z roku 2005. Rozsekl si hlavu a poranil míchu, což mu způsobovalo silné migrény. Dlouho musel brát tišící léky, ale bolestí hlavy, třebaže mírnějších, už se prý nikdy zcela nezbaví.

Bruce Willis a jeho problémy se sluchem

Doživotní následky si z natáčení odnesl také matador akčních filmů Bruce Willis. Můžete si všimnout, že během rozhovorů se často naklání blíž k novináři nebo si otázku dokonce nechává zopakovat. Je to proto, že během natáčení filmu Smrtonosná past téměř přišel o sluch v levém uchu. Podle magazínu Fabiosa prý herec omylem vystřelil ze zbraně, kterou měl těsně u ucha, aniž by v něm měl ochranu sluchu. „Kvůli té nehodě mám tendenci říkat: ,Coooo?'," přiznává Bruce Willis.

Mission Impossible? Pro Toma Cruise není nic nemožné

Tom Cruise si při natáčení akční scény ve filmu Mission Impossible 6 zlomil kotník. Ale protože kaskadérské kousky zvládá bez mrknutí oka, scénu bez zastavení a zcela profesionálně dotočil! Herec o nepříjemném zážitku promluvil v pořadu The Tonight Show. Když se ho moderátor Jimmy Fallon zeptal, který kaskadérský kousek právě prováděl, když ke zranění došlo, Cruise odvětil: „Stalo se to ve chvíli, kdy běžím a skáču z jedné budovy na druhou."

Slavné herce, kteří přišli během natáčení svých legendárních filmů k úrazu, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články