Módní úlety královské rodiny: Alžběta II. coby blyštivá harlekýna a Kate Middleton ve zvířecím vzoru

Módní prohřešky královské rodiny.
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Královna Alžbeta II. a její vtipné barevné šaty, které oblékla při královském varietním představení v listopadu 1999.Princezna Diana v tartanovém kabátě od návrháře Davida Emanuela. Tuto barevnou fantazii oblékla vévodkyně z Yorku na dostizích v červnu 1994. Princezny Beatrice a Eugenie na svatbě Prince Williama a Kate Middleton. Jejich klobouky od královského návrháře Philipa Treacyho obletěly svět. + 4 fotky+ 5 fotek

Být z královské rodiny obvykle znamená, že máte přístup k nejlepšímu oblečení a doplňkům. Smutnou pravdou ale je, že za peníze si dobrý vkus nekoupíte. I když jsme zvyklí vídat členy britské královské rodiny jako módní ikony v okouzlujících šatech a drahých špercích, ne všem se to daří na 100 %.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 24. 12. 2022 18:00

Za dobu své sedmdesátileté vlády byla královna Alžběta II. spatřena v nesčetných barevných oděvech, které byly vždy perfektně sladěné od hlavy k patě. A ačkoliv by se některé barvy daly považovat za poněkud extravagantní, celý look působil tak dobře, že se mu nedalo nic vytknout.

Alžbětiným nejkontroverznějším kouskem tak byly harlekýnské flitrové šaty, které měla na sobě při královském varietním představení v listopadu roku 1999. Ať už byl stylistův záměr jakýkoliv, příliš mnoho barev a materiálů dalo dohromady jeden velký módní přešlap, na který internet jen tak nezapomene.

Princezna Diana jako mušketýr v lodičkách

Ani milovaná princezna Diana neunikla našemu kritickému oku. Svůj styl si budovala postupně, a přestože si ji pamatujeme jako dámu s vytříbeným vkusem, která zářila na každé události, i ona se dopustila několika faux pas.

Jedním z nich byly tartanový kabát a sukně, které si nechala ušít od návrháře Davida Emanuela. Tento outfit oblékla při oficiální návštěvě Itálie v roce 1985 a spolu s obřím kloboukem působila trochu jako mušketýr v lodičkách.

Sarah Ferguson a její výstřední módní fantazie

Vévodkyně z Yorku Sarah Ferguson, alias Fergie, je jednou z členek královské rodiny, které by od módní policie dostaly už pěkných pár pokut. Přestože vynesla mnoho skvělých outfitů, dalo by se říct, že ráda experimentuje, a ne vždy se to úplně setká s pochopením.

V roce 1997 se zúčastnila slavnostního otevření muzea De La Mode v Paříži, na nějž oblékla černou sukni a velmi výrazný top s barevnými čtvercovými destičkami, který jen tak z hlavy nedostanete. Pocházel od francouzského návrháře Jean-Charlese de Castelbajac. Další ze svých výstředních fantazií oblékla Fergie na dostizích v červnu 1994. Jak tento outfit vypadal, uvidíte ve fotogalerii.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Silvio de Isaba (@silviodeisaba)

Kuriózní klobouky princezen Beatrice a Eugenie

Velmi výrazné a často nevkusné oblečení jsme mohli vidět i na jejích dcerách, princeznách Beatrice a Eugenii. V roce 2011 dorazily do Westminsterského opatství na svatbu prince Williama s Kate Middleton v opravdu kuriózních kloboucích od oblíbeného královského kloboučníka Philipa Treacyho.

Eugenie měla na sobě modrý model s masivním fialovým květem zakončeným bílým peřím, který oblékla spolu s kostýmem návrhářky Vivienne Westwood. Beatrice zvolila světlé broskvové šaty od návrháře Valentina spolu s oválným útvarem na hlavě, který se bohužel nepodobal klobouku ani vzdáleně. Novináři pak obě princezny srovnávali s ošklivými sestrami pohádkové Popelky.

Spodní prádlo Kate Middleton

Ale ani dokonalá princezna Kate není bez módního škraloupu. V červenci 2011 dorazili s princem Williamem na mezinárodní letiště v kanadském Calgary, a zatímco Kate zdravila místní obyvatele, neuhlídala si v silném větru sukni. Všichni okolo tak mohli vidět její spodní prádlo.

Druhým prohřeškem byl nevhodný střih šatů, které těhotná Kate zvolila v červnu 2013 na křest výletní lodi Royal Princess. Ve volných šatech s podivným zvířecím vzorem vypadala jako beztvarý válec. Účelem zřejmě bylo zakrýt těhotenské bříško, které z našeho úhlu pohledu mohla klidně nechat vyniknout. Vše by vypadalo daleko lépe.

Na módní výstřelky britské královské rodiny se můžete podívat v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články