Na Zelený čtvrtek zelený šatník: Móda v odstínu inspirovaném velikonočními obyčeji ale není jednodenní záležitostí

Na Zelený čtvrtek zelený šatník: Móda v odstínu inspirovaném velikonočními obyčeji ale není jednodenní záležitostí
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Madeira v jarním kabátku. Svěží provedení oblíbeného vyšívaného materiálu v podobě šatů YAS za 2 230 Kč.Výrazně barevné kousky dovedou rozzářit i jinak nenápadný model v neutrálních barvách. Nebo zelený top zapojte do zelené kreace tón v tónu.  F&F, 229 KčTrávově zelené sako můžete nosit v kombinaci se stejně zbarvenými kalhotami, nebo jím doplnit džíny v modré či bílé barvě. Mango, 2 299 KčZlaté detaily v podobě výrazných knoflíků vynikají na zeleném provedení halenky s retro prvky. F&F, 599 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Na Zelený čtvrtek velí zvyky stravovat se, pokud možno, co nejvíc zeleně. Kdo ale říká, že by se nemohl zazelenat také váš šatník? Svěží a sytě zelená je jednou z nejvýraznějších barev mezi trendy odstíny sezóny, takže se bude hodit i po skončení oblíbených jarních svátků.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 06. 04. 2023 08:00

Škoda, že na Zelený čtvrtek podle křesťanských zvyklostí odlétají zvony do Říma. Kdyby zůstaly na svých místech, jistě by se radostně rozezvonily. Pestré odstíny odkazující na probouzející se přírodu, to je hotová pastva pro oči a také ta pravá vzpruha. Odstín "jarní zelená", který Institut barev Pantone zařadil mezi deset nejoblíbenějších tónů tohoto roku, k jaru neodmyslitelně patří. Zazelenalo se tak skutečně vše, co si lze obléci.

Šťavnatě zelená madeira a mimikry tenisek v jarním trávníku

Prim v oblasti zeleného provedení patří šatům, speciálně těm z vyšívané látky, tzv. madeiry, kterým nejčastěji vévodí bílá. Pod nánosem barev vypadá tato něžná tkanina ještě efektněji. Zezelenal ale i klasický denim a podobně šťavnaté tóny ovládají i další módní pozice. Problém nenastane, ani pokud zatoužíte vyrukovat s tematicky vybarvenými doplňky. Zelenou svítí kabelky, tenisky i pokrývky hlavy v podobě kloboučků typu bucket (čti kyblík).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ELIE SAAB (@eliesaabworld)

Zelená vlna vydrží v šatníku i dlouho po Velikonocích

A podobně, jako vám má zelené stravování o Zeleném čtvrtku přinést železné zdraví, zelená móda vám v podobném duchu zaručí nepřehlédnutelnost. Je jasné, že si najde místo ve vaší garderobě i v následujících měsících. Po boku dalších výrazných tónů jí to bude slušet v mnoha letních outfitech, vašemu stylu pak sytě zelený odstín i jeho pastelové varianty jednoznačně dodají šťávu.

Že se nejedná o úzkoprsý jednodenní výkřik módy, se přesvědčíte v naší fotogalerii, kde najdete inspiraci, jak do šatníku vnést jarní zelenou vlnu minimálně na několik následujících měsíců.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články