Návod na nalepení umělých řas: Důležité je zkracování délky a nejméně 20 vteřin na zaschnutí lepidla

Jumbo řasy Nyx, 319 kčČerné lepidlo na řasy Huda Beauty. 430 KčKleštičky na lepení řas. London Copyright, 93 KčKdyž se vám podaří umělé řasy správně nalepit, nebudou skoro vidět. + 8 fotek+ 9 fotek

Panenkovské řasy jsou snem každé ženy. Jestliže vám ale nebyly od přírody dány, můžete si k nim snadno dopomoci. Zatímco před lety byly umělé řasy vyhradní záležitostí hollywoodských hvězd, jako Marilyn Monroe, dnes jsou pro některé z nás denním chlebem. Když se naučíte řasy správně lepit, mohou se stát součástí vašeho každodenního líčení, které vykouzlíte během pár minut. Pokud se obáváte, že to bude nad vaše síly, pokusíme se vám s tím pomoci a vše popsat krok za krokem.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 19. 01. 2023 08:00

Pokud chcete opravdu dramatický pohled, úplně první věcí, kterou byste měli začít, je namalovat si černou oční linku. Ta nám pomůže zamaskovat silikonový pásek, na kterém jsou řasy nalepené. My jsme použili linky Essence, ale vám bychom doporučili spíš jejich voděodolnou verzi, která se méně rozmazává. V případě, že vám linky dělají problém, můžete to zkusit i bez nich, nebo se podívat na náš článek o kreativních linkách, kde najdete pár tipů na jejich vyhotovení.

Řasy je lepší si lehce nalíčit ještě před lepením, jinak riskujete, že je kartáčkem nechtěně odlepíte. Skvělou řasenkou, kterou jsme vám již doporučovali, je Extended Play Lash od Macu. Má šikovný drobný kartáček, se kterým se dostanete až ke kořínkům.

Před nanesením lepidla pásek zkraťte, je-li to potřeba

Výběr umělých řas je opravdu široký a záleží jen na vás, jaké si zrovna přejete. Extrémně dlouhé, krátké, řídké, husté a jakékoli další, které si jen dokážete představit, už pro vás nejspíš někdo vyrobil. Řasy je možné získat z přírodních materiálů, kterým obvykle bývá srst norků, nebo zvolit umělou variantu. Za nás je rozhodně lepší volbou.

Ještě před nanesením lepidla si řasy zkuste přiložit přímo na oko. Pokud jsou moc dlouhé a překážely by vám například ve vnitřním koutku oka, nebojte se je nůžtičkami zkrátit. To je dobré udělat na obou stranách zároveň, abyste pak neměli na každém oku jinak dlouhý pásek.

Lepidlo nechte alespoň 20 sekund zaschnout

Ještě před nanesením lepidla doporučujeme udělat jednu drobnost. Silikonový pásek může být na tmavých řasách trochu vidět a to není úplně žádoucí. Proto je dobré ho před lepením potřít černou linkou. Ta pásek zakryje, a vzdálenější pozorovatel si tak umělých řas nevšimne na první dobrou. Pokud řasy zapomenete nabarvit, dá se tak učinit i po nalepení, jen to bude vyžadovat jistou dávku trpělivosti.

Pro lepení řas jsme vybrali lepidlo značky Huda Beauty v černé barvě, takže se krásně ztratí v tmavé lince. Pokud si ale linku nemalujete, bude lepší použít bezbarvé lepidlo. To nabízí značka DUO, která je mezi lepidly na řasy velmi oblíbená. Dobrým produktem z drogerie může být i lepidlo značky Catrice.

Při lepení myslete na jednu důležitou věc, a tou je, že po nanesení lepidla musíte ještě chvilku počkat. Pásek lehce pofoukejte, zamávejte s ním, ale na lepení nespěchejte. Pokud dáte řasy na oko moc brzy, nebudou držet a celý proces vás odradí hned na začátku. Dejte proto lepidlu alespoň 20-30 sekund. S lepením si můžete pomoci kleštičkami nebo prsty, což je obvykle nejlepší. V příštím díle si ukážeme, jak řasy odlepit, odlíčit, skladovat a znovu použít.

Na druhy umělých řas, lepidla i další pomůcky se můžete podívat v naší fotogalerii.

 

Související články

Další články