Kreativní oční linky 3x jinak: Hnědá spodní linka pro spadlé víčko, hrátky s růžovou i líčení pro náročné

Kreativní linky.
Zdroj: se souhlasem Kristýny Nováčkové/koláž Lifee
Asymetrický look vytvořený pomocí černých očních linek a různě velkých kamínků.Lepidlo na umělé řasy se štětečkem. Používá se na lepení kamínků. Ardell Duo, 199 KčNálepovací kamínky na nehty, obličej a tělo. Gabriella Salvete, 146 KčČerné oční linky s matným finišem Nyx, 183 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Oční make-up tvořený linkami je něco, co se dělá už tisíce let. Pravděpodobně s tím začali již staří Egypťané. Kočičí tvar oka vypadá velmi svůdně a ženy nosí linky s oblibou na denní i večerní příležitosti. Připravili jsme si pro vás několik chytrých tipů, které vám líčení očí usnadní a třeba vás i inspirují.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 12. 01. 2023 08:00

Občas se z nějakého důvodu nedaří udělat linky souměrně, nebo nám trošku padá víčko a my se linek nadobro vzdáme s tím, že nám prostě není shůry dáno. Každá máme něco a vždy je důležité najít si svůj jedinečný postup líčení. U linek to platí obzvlášť. Ať už se u malování potýkáte s jakýmkoli problémem, pokusíme se vám s ním poradit a přihodit i pár kreativních nápadů.

Spodní linka pro lehce spadlé oční víčko

Jak jsme již avizovali, krásných linek se nemusejí vzdát ani majitelky spadlého očního víčka. Stačí linky namalovat dole místo nahoře. Inspirovat se můžete u našeho líčení, které jsme si pro vás připravili. Look jsme udělali poměrně výrazný, s hnědou oční linkou od Essence a zeleným metalickým stínem z paletky Ultimate od Nyx.

Je zde pěkně vidět, jak linku namalovat. Pokud ji nechcete udělat podél celého víčka, zkuste jen ocásek a zakončete ho v koutku oka, kde barvu lehce zapracujete do ztracena. To můžete udělat štětcem, nebo klidně prstem.

Jednoduché moderní linky za pár minut

Druhý look jsme chtěli udělat co nejjednodušší a přitom stále zajímavý. Klasickou černou linku jsme tedy dlouze protáhli a následně ji obtáhly růžovou barvou. Vykouzlili jsme tak velmi moderní líčení, které vám nezabere mnoho času.

Pokud k němu hledáte skvělou řasenku, my jsme použili Extended Play Gigablack od Mac. Má velmi malý kartáček, se kterým se krásně pracuje, a můžete s ním pohodlně zajet až ke kořínkům řas.

Experiment s kamínky a asymetrií pro zkušené

Jste-li v malování linek zdatní, můžete se trochu odvázat. Inspirovat se můžete naším asymetrickým lookem s kamínky. Stačí k němu mít oblíbenou oční linku, sadu kamínků a lepidlo, kterým je připevníte na obličej.

Lepidlo na řasy je pro tento účel ideální, protože dobře drží a zároveň je pak snadné kamínek odlepit. Skvělé ozdoby na tělo a obličej nabízí značka Gabriella Salvete, která je vyrábí v jednoduché stříbrné nebo barevné variantě.

Tip na závěr: Se souměrností očních linek pomůže izolepa

Pokud se vám nedaří dělat linky souměrně a stále se snažíte najít na internetu nějaký dobrý tip, už nemusíte. Stačí použít malý kousek lepicí pásky. Tu nalepíte pod oko tak, aby směřovala ke konci obočí nebo ke spánkům, záleží jak chcete linku položenou. Tento trik by vám měl pomoci nalepit pásku na obou stranách stejně.

Jednoduše pak namalujete linku podél izolepy a přebytečnou barvu sloupnete spolu s páskou. Pokud se vám nepodaří pásku nalepit stejně na první pokus, prostě ji odlepte a nalepte znovu, dokud nebudete spokojena.

Na všechny tři looky včetně doporučených produktů se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články