Škola líčení: Vizážistka Diana Vitikačová radí, jak na rychlý denní make-up do školy či do práce

Jako první jsem nanesla make-up Rimmel Match Perfection, který mi zajistí hydrataci a skvělé sjednocení pleti po celý den. Make-up Match Perfection s ochranným faktorem SPF 25, Rimmel, 249 KčNa projasnění pleti a případné nedokonalosti aplikuji korektor Multi-Tasker. Stačí ho jen malé množství pod oči, na bradu, nos a čelo a docílíte tak přirozeného vzhledu. Nejradši ho do pleti zapracovávám houbičkou, protože je to rychlá aplikace, i pokud zrovna spěcháte. The Multi-Tasker korektor, RImmel, 259 Kč+ 13 fotek+ 14 fotek

V prvních sedmi dílech Školy líčení jsme si představili jednotlivé kroky k dokonalému make-upu. V osmém díle přecházíme k prvnímu tipu na celkový look. Profesionální vizážistka Diana Vitikačová vám prozradí, jak si vytvořit jednoduchý a rychlý make-up pro denní líčení do školy či do práce.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 05. 12. 2022 09:00

Pokud jste Školu líčení sledovali pozorně, jistě jste se už naučili správně nanášet make-up, korektor, tvářenku, bronzer, řasenku, oční linky a rtěnku. V dnešním díle rychlého líčení spojí Diana Vitikačová vše dohromady. Připravte si kosmetickou taštičku a můžeme začít.

Rychlé líčení na denní nošení

Pro denní líčení je důležité najít dobrý make-up, který se celý den dobře udrží na pleti a zároveň ji vyživí. "Jako první jsem nanesla make-up Rimmel Match Perfection, který mi zajistí hydrataci a skvělé sjednocení pleti po celý den," uvádí Diana ve videu. I v rychlém líčení je vhodné použít korektor"Na projasnění a případné nedokonalosti aplikuji korektor Multi-Tasker. Stačí ho jen malé množství pod oči, na bradu, nos a čelo. Nejradši ho do pleti zapracovávám houbičkou, protože je to rychlá aplikace, i pokud zrovna spěcháte," radí ve videu naše profesionální vizážistka.

Nezapomeňte make-up zafixovat pudrem

K prodloužení výdrže make-upu vám pomůže pudr. "Použila jsem pudr z řady Match Perfection, který je transparentní, a na pleti tak není vidět," uvádí Diana při aplikaci. Poté nezapomíná na rychlé vykonturování bronzerem, který vrátí tváři přirozené stínování.

Rychlá úprava obočí

"Na zvýraznění obočí jsem použila gel na obočí Wonder'Full Brow v odstínu medium, ale pokud chcete jen fixaci bez zvýraznění, můžete si pořídit průhledný gel," radí Diana ve videu. Značka Rimmel nabízí tři barevné odstíny gelu a jeden průhledný, který sedne každému, obzvláště těm ženám, které mají výrazné obočí a nepotřebují jej už nijak domalovat.

Oční linka a řasenka

Pokud jste se v naší škole líčení naučili oční linky, jistě je můžete zařadit i do rychlého denního líčení, protože je budete mít raz dva hotové. Diana použila linky ve fixu Rimmel ScandalEyes na vnější část oka, kde vytvořila výraznější špičku. Pokud je na vás linka už moc, můžete zůstat jen u řasenky. "Na oči jsem použila novou řasenku Thrill Seeker od Rimmelu, která řasy krásně zvedne a dodá jim objem," upozornila vizážistka v návodu. Jak vypadá řasenka na očích, se můžete podívat nejen na videu, ale i na fotkách z redakčního testování.

Dlouhotrvající rtěnka

Posledním bodem líčení je rtěnka. Odstín pro denní líčení je na náladě každé z nás. K jednoduchému základu můžete použít jak rtěnky světlé, tak i výrazné. "Určitě doporučuji použít dlouhotrvající tekuté rtěnky, například Lasting Provocalips Double Ended od Rimmelu, která bez problému vydrží celý den," láká k použití Diana Vitikačová. Rtěnka má dva konce. První vrstvou je barva, kterou necháte malou chvilku zaschnout a poté ji přetřete druhou částí rtěnky, jež barvu zafixuje. Touto částí můžete během dne rtěnku kdykoliv znovu probudit k životu, rty tak zůstanou hydratované a ne vysušené.

Na postup i produkty použité ve videu se můžete podívat do naší fotogalerie.

Související články

Další články