Testování řasenek: Pro dramatický efekt potřebuje většina řasenek navrstvit

Testování řasenek z drogerií i parfumerií: Pro objem i délku je potřeba malovat více vrstev
Zdroj: Lifee.cz/Kristina Vodičková
Benefit Roller Lash, 820 KčBenefit They’re Real! Magnet, 890 KčMaybelline Sky High Cosmic Black, 279 KčMaybelline Green Edition, 319 Kč+ 4 fotky+ 5 fotek

Oči jsou oknem do duše a my ženy si je rády orámujeme řasenkou, aby byly výraznější. V redakci jsme se rozhodli podrobit zkoušce řasenky z drogerií i od luxusních značek a vše jsme pro vás přehledně nafotili. Ať už si řasy líčíte jemně, nebo si přejete pořádné vějíře, poradíme vám, které řasenky nejlépe drží, nemažou se a k tomu krásně vypadají.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 26. 11. 2022 18:00

Řasenek jsou na trhu desítky, a tak jsme se rozhodli vám pravidelně přinášet jejich recenze. V prvním díle jsme se zaměřili na řasenky značek Benefit, Maybelline, Rimmel a Max Factor.

Vzhledem k tomu, že každá žena si řasenku nanáší jinak, nafotili jsme ji na očích ve dvou provedeních. Na jednom oku je jedna vrstva, tedy několik málo pročísnutí kartáčkem, na druhém je pak řasenky více vrstev. Druhé oko by mělo ukázat, zda se vůbec řasenka dá vrstvit, jestli dokáže vytvořit dramatický efekt a hlavně tím napovíme těm ženám, které kladou důraz na zvýraznění řas a nespokojí se s málem.

Benefit Roller Lash, 820 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Tenký umělohmotný kartáček se dostane lehce až k vnitřnímu koutku

+ Kartáček řasy skvěle odděluje

+ Vytváří dlouhé řasy hned prvním tahem

+ Jednoduše se vrství

+ Nedrolí se

+ Nemaže se

+ Dobře se odličuje

- při vrstvení se horní řasy během dne mohou obtisknout pod obočí

Hodnocení: Skvělá řasenka pro dramatický efekt. Kartáček se skvěle dostane do koutků oka, aniž se řasenka rozmazává. Roller Lash jsem měla několikrát, tudíž mohu s čistým svědomím říct, že za to stojí. Vydrží celý den, bez roztékání zvládne i cvičení a krásně se vrství, jsem totiž fanoušek výrazného líčení řas. Občasné máznutí horních řas pod obočí jde lehce odstranit prstem, nebo například houbičkou od pudru. Bude se to stávat spíše těm, kteří chtějí opravdu dlouhé řasy. S jednou vrstvou tento problém nehrozí.

Benefit They’re Real! Magnet, 890 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Štěteček skvěle rozděluje řasy

+ Výrazná černá barva

+ Zvládá délku i objem

+ Nerozmazává se

+ Nedrolí se

+ Neobtiskává se

- Na odlíčení je vhodnější odličovač na olejové bázi

Hodnocení: I s touto řasenkou se skvěle pracuje a vytváří nádherně dlouhé a učesané řasy. Kartáček je tvarovaný tak, že má na sobě tak akorát řasenky a tvar pomáhá řasy česat a nevytvářet slepence. Vydrží celý den, bez roztékání zvládne i déšť, což maličko napoví, že na odlíčení je vhodnější a jednodušší použít odličovač na olejové bázi.

Maybelline Sky High Cosmic Black, 279 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Praktický kónický gumový štěteček

+ Vhodná pro vrstvení

+ Extrémně prodlužuje řasy

+ Nedrolí se

+ Neobtiskává se

+ Nemaže se

+ Dobře se odličuje

- Řasy může trochu slepovat

Hodnocení: Řasenka Sky High se těší velké oblibě od chvíle, kdy se objevilo virální video na TikToku, kde si s její pomocí influencerka vytvořila na očích extrémně dlouhé řasy. Můžete to vyzkoušet i vy, protože jestli z našich zkoušených řasenek nějaká vítězí v délce, pak je to právě Sky High. Osobně mám doma už několikáté balení. I když jsem doteď používala růžové, toto černé je o chloupek barevně výraznější. Při vrstvení si dávejte pozor na důkladné pročesání, může totiž slepovat řasy.

Maybelline Green Edition, 319 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Prodlužuje řasy

+ Má intenzivní barvu i v odstínu Brownish Black (na snímku)

+ Dodá na objemu při vrstvení

+ Obsahuje minimálně 70 % přírodních složek

+ Dobře se odličuje

+ Nerozmazává se

- Při vrstvení slepuje řasy

Hodnocení: Novinka od Maybelline přináší z velké části přírodní složení a také ekologický obal. Náplň je vhodná i pro citlivé oči a řasenka vytváří moc pěkný efekt už při jedné vrstvě. Při několika vrstvách o trochu víc hrozí slepování řas než u předešlé řasenky. Oceňuji, že se nerozmazává ani nedrolí a velmi dobře se odličuje.

Rimmel Wonder'Volume Thrill Seeker, 269 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Výrazná černá barva

+ Dramatický efekt při vrstvení

+ Nedrolí se

+ Při celodenním nošení se nemaže kolem očí

+ Dobře se odličuje

+ Dodá objem i délku

+ Neobtiskává se

- Lehce se maže za horními řasami při vrstvení

- Kartáček není vhodný pro malé nebo zapadlé oči, těžko by se zabránilo rozmazání

Hodnocení: Novinku od Rimmelu jsem si koupila na letišti v Londýně, protože na reklamách měla řasenka tak dramatický efekt, že jsem neodolala. Při první aplikaci bylo na kartáčku až moc řasenky, tudíž se mi efektu docílit nepodařilo. Po pár aplikacích už se vše srovnalo, a jak vidíte na fotce, při vrstvení je vidět krásné zvýraznění řas. Kartáček bude určitě vhodný pro větší oči, u malých by se rozmazával. K tomu tedy dochází i u mě, ale pokud si maluji stíny a linku, malé rozmazání za horními řasami nevadí. Při jedné vrstvě k mazání nedochází.

Rimmel Scandal´Eyes Volume, 239 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Objemný štěteček pomáhá s délkou řas

+ Délka už v prvních tazích řasenkou

+ Nerozmazává se

+ Nedrolí se

+ Neobtiskává se

+ Dobře se odličuje

- Ani při vrstvení nevytváří dostatečně dramatický objem

Hodnocení: Tato řasenka bude vyhovovat ženám, které netouží po dramatickém efektu, ale chtějí řasy jemně prodloužit. Ani při vrstvení jsem nedosáhla líčení, na které jsem zvyklá a které se mně osobně líbí. Oceňuji ovšem délku, které jsem dosáhla hned při první vrstvě řasenky, jak se můžete přesvědčit na fotce.

Max Factor 2000 Calorie, 249 Kč

+ Praktický tvar štětečku

+ Výrazná černá barva

+ Nedrolí se

+ Nemaže se ani při sportu

+ Jednoduše se vrství

+ Vytváří výrazný objem

+ Při jedné vrstvě krásně prodlouží řasy

+ Dobře se odličuje

- Pro dramatický efekt je potřeba vrstvit déle

Hodnocení: S touto řasenkou jsem vyrostla, je ikonická a naučila mě na ni moje maminka. Líbí se mi na ní, že jsem schopna ji navrstvit do výrazného efektu, jen v porovnáním s nověji uvedenými řasenkami to u 2000 trvá o dost déle. Ráno většinou nestíhám, takže je pro mě každá minuta důležitá. Pokud ovšem potřebujete řasenku na pár tahů, která dodá řasám objem, určitě se po téhle letité ikoně podívejte.

Max Factor False Lash XXL, 339 Kč

Kristina Vodičková/Lifee

+ Praktický tvar štětečku

+ Nedrolí se

+ Jednoduše se vrství

+ Nerozmazává se

+ Dobře se odličuje

- Málo výrazná i po několika vrstvách

- Černá oproti jiným není tak pigmentovaná

Hodnocení: Pokud bych mohla doporučit jednu řasenku od Max Factor, rozhodně by to byla 2000 Calorie. Tato řasenka má sice výdrž, nemaže se, nedrolí se a dobře se odličuje, ale pro mě osobně nevytváří dostatečnou délku. Při vrstvení ovšem řasy krásně zvýrazní u kořínku, že to až skoro vypadá, jako byste měla tenkou linku. Fotka napoví více, než další slova.

Na všechny řasenky a jejich srovnání s nenamalovaným okem se můžete podívat v naší fotogalerii. Příště se můžete těšit na další značky.

Zdroj fotografií v textu:

Lifee.cz/Kristina Vodičková

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články