Testováno ve vlastním těle: S menstruační houbou můžete mít styk, ale špatně se vytahuje

Test menstruační houby: Můžete mít sex, ale hůře se vytahuje z těla
Zdroj: Lifee..cz/Veronika Nováková
2 menstruační houby. Greenstore.cz, 199 Kč3 menstruační huby různých velikostí. Prirodnitampon.cz, 499 Kč2 menstruačních houby. Ekodecko.cz, 337 KčMenstruační houba, Breberky.cz, 159 Kč+ 2 fotky+ 3 fotky

Menstruační mořská houba patří mezi méně známé hygienické pomůcky, přitom neprávem. Její používání je pohodlnější než menstruační kalíšek, zároveň jde o ekologičtější a levnější variantu než vložky či tampony, a navíc si s houbou nemusíte odpírat milování. Vyzkoušeli jsme ji za vás a zde je naše recenze.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 08. 2022 15:40

Jak jsem se k menstruační houbě dostala? Snadno. Hledala jsem možnost, jak si během menstruace neodpírat sex. Stačila minutka surfování po internetu a řešení se nabídlo samo. Připouštím, že zpočátku jsem byla vůči mořské houbě skeptická. Teprve po podrobnějším zkoumání jsem zjistila, že její klady vyvažují případné nedostatky.

Menstruační houby jsou zdraví prospěšné

Menstruační houby jsou přírodní produkt, který vyrostl a byl sklizen v moři, podobně jako jejich známější "kolegyně", kterou běžně používáme ve sprše. Obsahují navíc velké množství minerálních látek, které jsou ženskému tělu prospěšné a mají antiseptické účinky, léčí tedy drobná poranění. Houbičky lze zakoupit ve velikostech S, M nebo L podle intenzity menstruace a nezbytností je také pytlíček soli, v jejímž nálevu houbu na konci cyklu desinfikujeme. Do nálevu můžete přidat také tea tree olej.

Cenově výhodnější než tampony a vložky

Pokud se o houbičku dobře staráte, její životnost může být až 6 měsíců, což se s ohledem na pořizovací cenu vyplatí mnohem více než tampony nebo vložky. Houbičku dnes pořídíte v cenovém rozpětí 120 - 400 korun.

Sex během menstruace už není problém

Před aplikací je nutné houbičku namočit a posléze z ní přebytečnou vodu vymačkat tak, aby příjemně změkla. V suchém stavu je totiž pevná a také poměrně křehká. Aplikuje se potom podobně jako tampon a pokud náhodou zjistíte, že je pro vás příliš velká, jednoduše ji v mokrém stavu zastřihnete nůžkami. Díky měkké struktuře není problém ani milování během periody, které je pro oba partnery příjemné a nikde netlačí.

Vyndávání může hodně žen děsit

Co mě upřímně děsilo před první aplikací menstruační houby, bylo její vyndávání. Nemá totiž provázek jako tampon, takže ji musíte vyndávat nejlépe v podřepu a pokud to jde hůře, zatlačit. Některé ženy nemají problém si k houbě provázek jednoduše našít. Že by houba uvízla uvnitř vagíny, prý nehrozí, protože s větším množstvím menstruační krve přirozeně klesá dolů. Také pojme více krve než tampony, proto ji není nutné vyndávat tak často. Po vyjmutí ji pod tekoucí vodou důkladně očistíte a můžete aplikovat znovu. Na veřejných toaletách se proto vyplatí vybírat ty, kde je umyvadlo součástí kabinky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články