Nejoblíbenější parfémy princezny Diany: Královna lidských srdcí nedala dopustit na tóny jasmínu a ylang-ylang

Nejoblíbenější parfémy princezny Diany: Královna lidských srdcí nedala dopustit na tóny jasmínu a ylang-ylang
Zdroj: Profimedia
Princezna Diana milovala hned několik parfémů. Nechte se inspirovat jejím vkusem.Parfém Bluebell od britské parfumerské značky Penhaligon's je nejčastěji skloňovaný ve spojení s princeznou Dianou. Stále je možné jej zakoupit, jen bývá vyprodaný. Najdete v něm citrusové akcenty, hyacint a hřebíček. O Diorissimu se také mluví ve spojení s princeznou. Diana milovala květinové vůně, čemuž parfém od Dioru odpovídá. Ve složení najdete jasmín, konvalinku či ylang-ylang. Parfém plný jasmínu nabízí také Maison Lancôme. Vůně Jasmin d'Eau Floral je doplněna infuzí bílé broskve, bergamotového čaje a švestkového květu, což vede k dámské vůni s vynikající svěžestí. Cena se pohybuje kolem pěti tisíc za 100ml. + 4 fotky+ 5 fotek

Ač od tragické smrti princezny Diany uplynulo už 25 let, její ikonický styl dodnes inspiruje ženy po celém světě. Jak jste se již na Lifee.cz mohli dočíst, princezna Kate miluje květinové vůně a jinak tomu nebylo ani u její tchyně. Diana ovšem preferovala o něco dražší parfémy.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 19. 11. 2022 18:00

Ať už jste se někdy oblékly ve stylu Diany, nebo si jen po jejím vzoru nalíčili modrou linku, jistě jste neprozkoumali parfémy, které princezna používala. Podle webu Celebrity Fragrance Guide si oblíbila hned několik parfémů, přičemž všechny měly jeden společný jmenovatel, a to květinový základ.

Citrusové tóny, hřebíček a hyacint

Všechny tyto akordy v sobě snoubí nejčastěji zmiňovaný parfém princezny Diany Bluebell od londýnské značky Penhaligon's. Cena za 100 ml toaletní vody se pohybuje lehce nad tři tisíce korun a často je vyprodaná. Podle oficiálních stránek značky vás Bluebell okamžitě přenese do britského lesa, kterému dominují lehce orosené listy stromů, a vaší pokožky se dotkne jaro. Bluebell v sobě snoubí citrusy, hyacint a hřebíček.

Květinová exploze smyslnosti

Diana údajně milovala i parfém Hermés 24 Faubourg, který byl navržen v roce 1995 a evokoval slunečnou dovolenou. V parfému se snoubily tóny broskve, ylang-ylang, čerstvého hyacintu i jasmínu, pomerančových květů a santalového dřeva. Kombinace bílých květů a dřevin už se dnes na stránkách značky nenachází, ale pokusili jsme se do fotogalerie zařadit vůně s podobnou smyslností.

Romantická vůně s konvalinkou

Parfémovanou vodu Diorissimo vytvořil Francois Demachy, autor parfémů Dior. Oproti toaletní vodě, která byla jejím předchůdcem, je bohatší, intenzivnější a více jí dominuje jasmín. Ten se promítá téměř do všech vůní, které si princezna Diana oblíbila. V Diorissimu ucítíte jasmín, konvalinku, bílé pižmo a ylang-ylang. Vůně je spíše sladší a cenově vás vyjde na dva tisíce korun a výše.

Nechte se inspirovat zajímavými vůněmi, které mají podobné složení jako ty, jež milovala princezna Diana.

Zdroj:

Celebrity Fragrance Guide

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články