Pánská vesta jako módní kousek ženského šatníku: Správně zvolený model zvýrazní pas, skryje nedostatky a na podzim i zahřeje

Pánská vesta jako módní kousek ženského šatníku: Správně zvolený model zvýrazní pas, skryje nedostatky a na podzim i zahřeje
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Klasická obleková vesta s pěti knoflíčky. (Kaffe, 1 790 Kč)Varianta s proužkem je také velmi vyhledávaná. (Only, 990 Kč)Minimalistická vesta bez výpustků. (mbyM, 1 870 Kč)Vesta z lněné směsi. (Banana Republic, 2 550 Kč)+ 27 fotek+ 28 fotek

Typický prvek pánského šatníku už dávno nadobro zakotvil i v dámské garderobě. Jeho současné zapojení do letních outiftů ale působí tak neodolatelně žensky, že by vestám jejich ryze mužskou minulost dnes věřil už jen málokdo.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 02. 08. 2023 08:00

Klasická obleková vesta prošla drobnými úpravami, aby mohla být nedílnou součástí okouzlujících ženských módních variant, kde plní roli přidané hodnoty i samostatného horního dílu nošeného rovnou na kůži. Perfektně přiléhající průramky, projmutá pasová linie a fazona střižená tak, aby skryla negližé i potřebné partie, a dokonalý horní díl pro letní dny je tu. 

Vestu ale lze nosit i rozepnutou. Pak může odhalit důmyslně zvolený crop top nebo trendy sadu dlouhých náhrdelníků, které patří k zásadním doplňkům vrcholu tohoto léta.

Na holém těle i přes volné tričko, vesty zvládají obojí

Odhalené paže ale patří k těm partiím, které s přibývajícím věkem raději skrýváme. I s touto komplikací si vesta hravě poradí. Obléci ji můžete i klasickým způsobem, jako prvek vrstvení přes košili či blůzu a bez váhání ji můžete nosit přes jednoduché basic tričko či přiléhavé body. Problematické partie zůstanou skryty, vesta i její hrdá nositelka si užije stejnou dávku obdivu. 

Trendy look stavějte na kombinaci s širokými kalhotami

Kombinace sezony? Rozhodně s široce střiženými kalhotami do pasu. Palazzo styl patří k letním must have, a když jsou navíc vybaveny elegantními prvky posouvajícími tento plážový a volnočasový trend hlouběji do regulérního semi-elegantního šatníku vhodného do kanceláře, nelze vestě se širokými kalhotami takřka odolat.

Vedle klasické vesty nošené takřka na holé kůži a plnící funkci horního dílu můžete mezi trendy looky objevit také nadměrné varianty s prodlouženou délkou, dvouřadé vesty nošené rozepnuté přes šaty či v prodloužené délce a vzhledu saka bez rukávů zcela samostatně. Letním podmínkám jde naproti i další z micro trendů, lněný komplet vesty s kalhotami v monochromatickém stylu. 

Jakou vestu vybrat na zbytek léta, aby si poradila i s podzimními módními výzvami? Podívejte se do naší fotogalerie.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články