Ultra štíhlé paže v padesáti: Královna Letizia ví, jak na ně, denně cvičí speciální jógu a ctí Perriconeho dietu

Královna Letizia (50) ví, jak na štíhlé paže: Denně cvičí jógu a drží protizánětlivou Perriconeho dietu
Zdroj: Profimedia
Španělská královna Letizia (50) minulý týden znovu předvedla své dokonale tvarované paže.Letizia má slabost pro vypracované bicepsy a ramena. Právě kvůli těmto partiím si najala osobního trenéra, pod jehož dohledem každý den zvedá závaží v soukromé posilovně.Vedle klasického posilování se Letizia každý den ráno věnuje také Iyengar józe, která má velmi blahodárný vliv nejen na tělo, ale i mysl.Zásluhou tvrdé dřiny se královně pod kůží doslova rýsuje každý sval.+ 3 fotky+ 4 fotky

Španělská královna Letizia (50) na sebe znovu strhla pozornost. Minulý týden se v Madridu představila fanouškům v šatech na ramínka, ve kterých vynikly její dokonale tvarované paže. Právem tak potvrdila status nejvypracovanější urozené dámy Evropy. Jak to úchvatná brunetka ve svém věku dělá? Odpověď přinesl list Daily Mail.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 27. 06. 2023 12:30

Španělská královna je známá přísným jídelníčkem a láskou k pohybu. Denně například vstává v sedm ráno, aby se mohla v klidu věnovat Iyengar józe, speciálnímu cvičení, kdy musíte v přesně definovaných pozicích vydržet déle, než bývá průměr u klasické jógy, a tak intenzivně posilujete svaly celého těla. Prospěšná je ale Iyengar jóga i pro nervový a imunitní systém a také zvyšuje kvalitu spánku.

Iyengar jóga pro silnější tělo a klidnější mysl

"Zlepšuje rovnováhu, flexibilitu a celkovou sílu těla," potvrdil Daily Mailu lektor tohoto druhu jógy Bayu Prihandito. "Cvičení cílí na různé svalové skupiny, včetně paží, středu těla a nohou, čímž se posiluje celé tělo. Možná i proto má královna Letizia tak vypracované paže a postavu vůbec," konstatoval.

Iyengar jóga má i pozitivní vliv na mysl, zlepšuje soustředění a vnímání, což se pak odráží na celkové psychické pohodě, pro královnu Španělska nesmírně důležitý faktor.

Každodenní běh v královských zahradách

Podle bývalého osobního trenéra Josého Ignacia Hernándeze-Coronada se Letizia soustředí také na klasické posilování se závažím, a to zejména oblasti bicepsů a ramen. Vedle toho se královna věnuje běhu, nejčastěji po ránu v zahradách královského paláce v Madridu.

"Má neuvěřitelnou sebekázeň. Pravidelně vstává brzy ráno, chodí běhat do zahrady a také denně pracuje s osobním trenérem. V paláci mají soukromou posilovnu, kterou Letizia hojně využívá," prozradil listu The Express bývalý zaměstnanec královského páru.

Perriconeho dieta a středomořská kuchyně

Co se týče jídelníčku, Letizia kombinuje to nejlepší ze středomořské kuchyně s prvky Perriconeho diety. Speciální jídelníček, který sestavil lékař Nicholas Perricone, se soustředí na konzumaci protizánětlivých potravin, jako jsou losos, kvalitní bílkoviny, ořechy, čerstvé ovoce a zelenina a zdravé oleje.

Uvedená dieta je podle výživového poradce Sase Parsada považována za jednu z nejzdravějších, protože má dlouhodobé pozitivní účinky na organismus i mysl, pomáhá bojovat proti stárnutí a svědčí pokožce"Velké množství vlákniny, antioxidantů a polyfenolů v těchto potravinách pomáhá udržovat zdravou mikroflóru ve střevech. Celkově se pak budete cítit lépe," poukazuje Parsad pro Daily Mail.

Královna se také úzkostlivě vyhýbá cukru, polotovarům, mrazeným potravinám a pizze. Z nápojů do ní nedostanete kávu, perlivou vodu ani alkohol.

Královniny svalnaté paže a vypracovanou figuru si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Zdroje informací:

Dailymail.co.uk

Express.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články